Erdoğan kurmaylarını olağanüstü toplamıştı: AKP seçim çalışmalarının startını resmen verdi

Erdoğan'ın dün kurmaylarıyla yaptığı olağanüstü toplantının ayrıntıları netleşiyor. Toplantı sonrası AKP resmen seçim çalışmalarının startını verdi. Bu kapsamda seçim beyannamesi ve seçim manifestosunun içeriği üzerinde çalışmalar yapılacak.

Türkiye seçimlere 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' ve 'erken seçim' tartışmaları arasında hazırlanıyor. Bir yandan iktidar 'erken seçim yok' açıklamaları yaparken muhalefetin farklı kanatları ise erken seçime ihtimal veriyor. Öte yandan altılı masanın ilk turundaki son toplantısında da cumhurbaşkanı adayına ilişkin bir karar çıkmadı. Aday isimler olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş öne çıkıyor.

İktidar cephesinde ise seçim telaşı başlamış durumda. Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kurmaylarını olağanüstü topladı. Erdoğan'ın bu toplantısının nedenine ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın anket sonuçlarından memnun olmadığı için kurmaylarını topladığını söyledi. Toplantı sonrası ise sadece AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaparak, erken seçim iddialarının önünü kesti. Toplantı içeriğine ilişkin ise başka bilgi paylaşılmadı.

Toplantıya ilişkin yeni bilgiler ise bugün netleşmeye başladı. NTV'nin aktardığına göre, Erdoğan'ın talimatıyla AKP, seçim hazırlıklarının startını verdi.

  • Bu kapsamda seçim beyannamesi ve seçim manifestosunun içeriği üzerinde çalışmalar yapılacak.
  • Beyannamede vurgu 2053 ve 2071 vizyonları olacak. 20 yıllık AKP iktidarında yapılanlara dikkat çekilerek, yeni vaatler sıralanacak. Ekonomiden dış politikaya, sağlıktan eğitime hangi alanda neler yapılacağı anlatılacak.
  • Seçim çalışmaları kapsamında da Genel Merkez’de tüm birimler kendi alanlarına ilişkin atılması gereken adımları tespit edecek.
  • Teşkilat Başkanlığı yapılacak miting programları ve teşkilatların saha çalışmalarına ilişkin program hazırlayacak.
  • Seçim İşleri Başkanlığı da sandık müşahitleri ve görevlilerinin tespiti ve bunların eğitimi için hazırlıklarını yapacak.
  • Tanıtım ve Medya Başkanlığı da seçim sloganları, müzikler ve görsel içerikler üzerine çalışma yapacak.
  • Meclis'te hangi yasal düzenlemelere öncelik verileceği de değerlendirilen konular arasında.
  • AKP ve MHP'nin ayrı ayrı hazırlayacağı seçim beyannemelerinin ardından Cumhur ittifakının ortak seçim stratejisi de ortaya çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.