Erdoğan: "Kanal İstanbul fiilen uygulama aşamasına geldi"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kanal İstanbul konusuna değinen Erdoğan, "Sazlıdere Köprüsü Kanal İstanbul'un ilk somut adımıdır. Proje kapsamındaki diğer işleri de belli bir plan dahilinde hayata geçirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na katılarak açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST'in de burada düzenlendiğini hatırlatan Erdoğan, "Atatürk Havalimanımız bundan sonra ulusal ve uluslararası ölçekteki fuar, etkinlik ve yarışmalara ev sahipliği yapmayı sürdürecek" dedi.

Küresel krizlerin ulaştırma ve haberleşme sektörlerinde de ciddi değişimlere neden olduğunu belirten Erdoğan, "Bu süreci ülkeler ve toplumlar olarak doğru okur ve üzerimize düşen sorumlulukları adil bir şekilde yerine getirirsek insanlığın ortak geleceği adına hayırlı bir iş yapmış oluruz. Türkiye tarih boyunca tüm büyük değişimlerin yaşandığı bir coğrafyada yer alan bir ülke olarak önümüzdeki yeni sürecin de öncülüğünü yürütme sorumluluğuyla karşı karşıyadır" diye konuştu.

Erdoğan ulaştırma ve haberleşme alanında önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

Üretim ve lojistikte altyapımız oldukça güçlü. Mevcut alt yapımızı en verimli şekilde kullanarak hem yeni yatırımlarla bunu daha da geliştirerek önümüzdeki fırsatları değerlendirmekte kararlıyız.Türkiye'yi hala eski haliyle hatırlayanlara elimizdeki imkanları göstererek iş birliği fırsatlarını genişletmek istiyoruz. Pek çok ülkeden farkımız sadece kendimiz kazanmanın değil birlikte kazanmanın peşinde olmamızdır. Dostlarımıza hep bu teklifle gidiyoruz.

Konuşmasında Kanal İstanbul ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Şüphesiz deniz taşımacılığındaki en büyük projemiz Kanal İstanbul'dur. Yaklaşık 10 yıl önce gündeme getirdiğimiz Kanal İstanbul nihayet fiilen uygulama aşamasına gelmiştir. Sazlıdere Köprüsü Kanal İstanbul'un ilk somut adımıdır. Proje kapsamındaki diğer işleri de belli bir plan dahilinde hayata geçirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı 

Independent Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.