Erdoğan'dan Economist dergisine tepki: Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, İngiliz The Economist dergisine tepki gösterdi. "The Economist'in yorumuna sizler 'Evet' diyor musunuz? Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim tayin ediyor. Benim milletim ne derse, Türkiye'de o olur. Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez" dedi.

Dergi, "Türkiye, diktatörlüğün kıyısında" kapağıyla 21 Ocak tarihinde dağıtıma çıkacak yeni sayısını, "Kusurlu bir demokrasi, tam tamına bir otokrasiye dönüşebilir" ifadesiyle paylaşmıştı.

Seçim tarihiyle ilgili de konuştu

Erdoğan seçim tarihiyle ilgili 14 Mayıs'ın konuşulmasıyla ilgili, "Hukuk farklı bir şey. Şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin elinde kaldık. Cumhurbaşkanı'nın yetkileri bellidir. Şu anda Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır. Ne diyor? Cumhurbaşkanı Kararnamesi'yle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar ve 60 gün sonra da Yüksek Seçim Kurulu bu kronolojik yapıyı çalıştırır. Örneğin, ne zaman bunu ilan etti, Mart'ın 10'unda. Mart'ın 10'unda ilan ettiyse ondan sonra 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa o gün seçim günüdür. Bunu da kim takip eder? Yüksek Seçim Kurulu takip eder. Şimdi bunlar tabii bu işin farkında değil. Ama 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar bu da hayırlı bir adımdır." dedi.

BBC

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.