Erdoğan'a suikast eylemine karışan 3 FETÖ'cüden ikisi tutuklandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz darbe girişimi günü, suikast amacıyla mühimmat temin edenlere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 askerden ikisi tutuklandı.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirdiği hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine katılanlara Çiğli Hava Üssü’nden mühimmat temin eden 3 kişi hakkında operasyon düzenlendi. Bugün basında yer alan haberlere göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, hala aktif görevde bulunan bir astsubay, emekli albay ve ihraç edilen üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildi.

3 ŞÜPHELİDEN İKİSİ TUTUKLANDI

Şüpheliler anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanı’na suikast ve fiili saldırı suçuna yardım etmek ile silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından yargılanacak. Gözaltına alınanlardan ikisi sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanırken, diğer şüpheli hakkında ise adli kontrol şartı uygulanma kararı verildi.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.