Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa, Türkiye'ye alınmadı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa, Türkiye’ye giriş yasağı kaldırılmasına rağmen Türkiye’ye alınmadı. Türkiye’ye alınmaması üzerine açıklamada bulunan İsa, “Türk yetkililere de seslenmek istiyorum. Ben hiçbir zaman Türkiye’nin kamu düzenini bozacak hal ve hareketlerde bulunmadım, bulunmayacağım.” dedi.

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa, Ankara’da İbn-i Sina Hastanesi’nde yatan eski Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Erkin Alptekin’i ziyaret etmek için Türkiye’ye geldi. Bugün sabaha karşı Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yapan İsa, pasaport kontrolünde ülkeye sokulmadı. Emniyet güçleri, hakkında alınan ülkeye giriş yasağının kaldırılmasına rağmen İsa’yı ülkeye almadı.

KALDIRILAN YASAĞIN ARDINDAN BAŞKA YASAK VERİLDİ

Türkiye’ye alınmaması ile ilgili açıklamada bulunan Dolkun İsa, şunları söyledi:

“Ben Ankara’ya bizim değerli liderimiz İsa Yusuf Alptekin’in oğlu eski Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Erkin Alptekin’i ziyaret etmek için gelmiştim ama maalesef ülkeye alınmadım. Ben Türkiye’de okudum. Türkiye’yi herhangi bir Türk vatandaşından daha çok seven, uluslararası alanda Türkiye’yi her zaman savunan biriyim ama maalesef bugün Türkiye’ye giremiyorum. 2008 yılından beri Türkiye’ye giriş yasağım var ama avukatım aracılığı bu konu hakkında hukuk mücadelesi verdik ve benim hakkımdaki ülkeye giriş yasağı kaldırıldı. Ayrıca Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden bana ülkeye giriş yapabileceğime dair bir belge verildi. Bunun üzerine avukatımla görüşerek buraya geldim ama geldiğimde kaldırılan yasağın ardından bana başka bir yasak verildiğini gördüm.

İSA: BU KARARIN ÇİN BASKISIYLA ALINDIĞINI BİLİYORUM

Maalesef ben Almanya’ya geri dönüyorum. Buradan Türk yetkililere de seslenmek istiyorum. Ben hiçbir zaman Türkiye’nin kamu düzenini bozacak hal ve hareketlerde bulunmadım, bulunmayacağım. Bu kararın Çin baskısıyla alındığını biliyorum. Çin Doğu Türkistan’da zulüm yapmaya devam ediyor ama elinin Ankara’ya kadar uzandığını biliyordum ama bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum. Ben sözü Türk milletine ve Türk halkının iradesine bırakıyorum.

QHA

Anahtar Kelimeler:
UygurlarUygur Kurultayı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.