Dünya Anadil Günü’nü kutlanıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çubarov, tüm dünya halklarının Dünya Anadil Günü’nü kutlayarak, “Anadilimizi yeniden canlandırmak ve yaşatmak halkımız için en önemli görevdir” ifadelerine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO), dünyada yok olmaya yüz tutmuş dillerin yaşamasını sağlamak, çok dilliliği teşvik etmek ve dilsel farkındalık yaratmak amacıyla, 1999 yılında 21 Şubat tarihini “Dünya Anadil Günü” ilan etti. O tarihten bugüne, bu tarih, dünyada çeşitli etkinlikler ile anadil günü olarak kutlanıyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, bugün Facebookhesabından yayımladığı bir mesajla Dünya Anadil Günü’nü kutladı.

Çubarov’un kutlama mesajında yer verdiği ifadeler şöyle:

“Bugün bütün dünya halkları Dünya Anadil Günü’nü kutluyor. Anadilimizi yeniden canlandırmak ve yaşatmak hepimiz ve halkımız için en önemli vazifedir. İnşallah vazifemizi yerine getireceğiz. Çünkü Kırım Tatar dilinin yeniden canlandırılması halkının ve Kırım’ın geleceğidir. Kırım Tatar Milli Meclisi adına hepinizin Dünya Anadil Günü’nü kutluyorum.
Kırım Tatar Milli Meclisi adına, Uluslararası Anadil Günü’nde herkesi kutluyoruz!”

  • QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.