Düğün iptalinde ödenen ücretler iade edilecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

 İçişleri Bakanlığının salgın sebebiyle 14 ilde düğün ve kutlamalara sınırlama getirmesiyle organizasyon şirketlerine yapılan ödemeler merak konusu oldu. Uzmanlara göre, düğün iptalinde ya da alınmayan hizmetlerde ödenen ücreti geri almak mümkün.

Koronavirüs vaka sayıları artınca 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan programları iptal edildi. Düğün ve nikahlar için 1 saat süre belirlendi.

Kararın ardından organizasyon şirketlerine düğün iptali ve ücret iadesi için başvurular başladı.

Düğün iptalinde önceden ödenen ücretler talep edilebilecek

Avukat Devrim Nur Kayabalı, "COVID-19 salgınını biz mücbir sebep olarak kabul ettik; çünkü tüm dünyayı etkisi altına alan beklenmedik ve ne organizasyon firmalarını ve düğün sahiplerinin kusuruna dayatamadığımız ortada bir yasak, bir engelleme faaliyeti doğdu" dedi.

Taraflar arasında anlaşmazlıklar çıkabiliyor.  Ancak hukuki olarak alınmayan bir hizmetin ödenen ücretini geri istemek mümkün.

Avukat Kayabalı konuyla ilgili şunları söyledi:

"İstediğim gibi bir düğün, nikah yapamayacağım. Sözleşmemdeki esaslı unsurlar değişti. Bu yüzden iptal ediyorum ve paramın tamamını iade istiyorum diyerek ödemesini iade alabilir."

Uzlaşma olmaması durumunda hakem heyetine veya mahkemeye gidilebilir

Ödemelerin iadesi için önce uzlaşma yoluna gidilmesi tavsiye ediliyor. 

Kayabalı, "Uzlaşma oranının çok düşük olduğunu gördük geçtiğimiz dönemde. Bu durumda tüketici hakem heyetlerine ya da tüketici mahkemelerine başvurmak durumunda kalacaklar" diye konuştu.

Ücretini tam ödeyip genelge sebebiyle belirlenen şartlarda düğünlerini yapanlar da almadıkları hizmetlerin bedelini geri isteyebilecek. (TRT)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.