Doğu Türkistanlılar, Perinçek hakkında yeni dava açıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’de, Çin yanlısı açıklamaları ile gündemden düşmeyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, çıktığı TV programlarında Uygur Türklerine yönelik iftiraları dolayısıyla hakkında açılan davaların sayısı günden güne artıyor.

Son olarak Perinçek tarafından “terörist” olmakla suçlanan ve hedef gösterilen Uygur Türkü Nursiman Abdurreşit’in de Perinçek’e dava açacağı öğrenildi. TCK’ya göre iftira suçu işleyen Perinçek’e suç duyurusunun yanı sıra manevi tazminat davası da açılacağını bildiren Nursiman Abdurreşit’in Avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan süreç ile ilgili gelişmeleri Kırım Haber Ajansına aktardı.

Doğu Perinçek bir kez daha Doğu Türkistan konusunda haddini aştı. Doğu Türkistanlılara karşı iftira ve yalanlarına aralıksız bir şekilde devam eden, uzun yıllardır adeta Çin ve Rus sözcülüğüne soyunan Doğu Perinçek hakkındaki suç duyurularına yenisi eklendi. Doğu Türkistan’da yapılan insan hakları ihlalleri karşısında hak arayışını sürdüren Uygurlara yönelik skandal açıklamaları nedeniyle Perinçek’e dava açan yeni isim ise Nursiman Abdurreşit oldu. Nursiman Abdurreşit, 27 Oca 2021 tarihinde İYİ Parti Meclis Grubu aracılığıyla, TBMM’de Doğu Türkistan’daki ailesinden haber alamadığını anlattı. Bunun üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk kanalındaki canlı yayında, Abdurreşit’i terörist ilan etti. Perinçek’e karşı hukuk mücadelesi hazırlığındaki Uygur Türkü Nursiman Abdurreşit’in Avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan, bugün Kırım Haber Ajansına konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Avukat, Prof. Dr. İlyas Doğan
SADECE SUÇ DUYURUSU DEĞİL

İstanbul Büyük Adliyesine 8 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 11.00’de suç duyurunda bulunacaklarını söyleyen Avukat Prof. Dr. İlyas Doğan, “Şu an hazırlıklarımız devam ediyor. Sadece suç duyurusu değil aynı zamanda müvekkilim milyonlarca insanın gözü önünde aşağılanmıştır ve hakarete uğramıştır. Bundan dolayı manevi tazminat davamızı da açacağız.” dedi.

“PERİNÇEK İFTİRA ATTI, NEFRET SÖYLEMİNDE BULUNDU”
Prof. Dr. İlyas Doğan, Perinçek’in Uygurlar hakkında sürekli suçlayıcı açıklamalarda bulunduğunu belirterek, “Perinçek, daha önce de Uygurlar hakkında genel anlamda suçlayıcı, kendi görüşlerini sık sık dile getiriyordu. Son olayda ise somut bir şekilde, kişiyi doğrudan hedef almak suretiyle son derece hukuka aykırı, ‘terörist’ gibi ‘terör örgütü üyeliği’ gibi karşı tarafı toplum nezdinde suçlu ilan eden bir nefret söylemi ortaya koydu. Bu da somut olarak Türk Ceza Kanununda tanımlanan, gerçekleştirilmesi halinde cezalandırılan bir davranış. Her şeyden önce bu şekilde müvekkilime iftira atılmıştır. Onun kişilik haklarına da zarar verilmiştir. Bu iftiralardan dolayı da Sayın Perinçek’e hem gereken suç duyurularını yapacağız hem de manevi kişilik haklarını korumak için de manevi tazminat davası açacağız.” diye konuştu.

O HABER KANALI HAKKINDA DA YASAL ADIMLAR PLANLANIYOR
Ayrıca Prof. Dr. İlyas Doğan, Habertürk kanalı ile ilgili de yasal bir adım atacaklarını vurgulayarak, “Tüm bunların yanı sıra bu tür söylemlere sürekli olarak kanalında yer veren Habertürk kanalı hakkında da yasal bir adım atmayı planlıyorum. Yalan haberleri ve nefret söylemlerini sürekli dile getirdiklerini bildikleri kişilerin sık sık kanallarında misafir edilerek bir halk grubunun kışkırtılması söz konusu. Bu şekilde halk, Uygurlara karşı tahrik ediliyor. Uygurlar bir yekun olarak tümden terörist ilan ediliyor. Bu nefret söylemidir, bunun ifade özgürlüğü ile ilgili hiçbir ilgisi yoktur. İşte tüm bu nedenlerden dolayı atmayı hedeflediğimiz yasal adımlar var.” ifadelerini kullandı.

Burada kişi doğrudan hedef alındığı için Türk ceza kanunu açıkça ihlal edilmiştir. İftira suçu işlenmiştir. Çünkü bir kişi işlemediği halde bir suç üzerinden itham edilirse ve bu da üstelik basın üzerinden yapılırsa bu ceza kanununda tanımlıdır ve adı da iftiradır.

İlyas Doğan
PROF. DR. DOĞAN: HEPSİNİN İSPATINI İSTEYECEĞİZ

Uygur Türkü Nursiman Abdurreşit’in Avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan, açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Ayrıca Perinçek’in orada sarf ettiği başka cümleler de var. (Perinçek, Nursiman Abdurreşit’in ‘Türkiye İslam Partisi’nin militanı’ olduğunu, ‘FETÖ eylemlerine katıldığını’, ‘Uygur olmadığını ve Uygurları değil DEAŞ ve El-Kaide içinde olan bir örgütü’ temsil ettiğini iddia etti.) Müvekkilimle ilgili yaptığı nitelemeler onun şahsını da hedef almıştır. Bunların hepsini ispatlamasını isteyeceğiz. Müvekkilim Türkiye’de eğitim almış Türkiye dışına çıkmamış, işi ve sorumlulukları olan, çocuğu olan 32 yaşında bir kadın. Nasıl bir süreçte bu kadar şeyle bağlantı gerçekleştirmiş olabilir? Doğu Perinçek’in yaptığı tam anlamıyla sorumsuzluk örneği. Ama tüm bunların yasal sonuçları var. Bu konuda yargının hakkımızı teslim edeceğine inanıyoruz. Pazartesi saat 11.00’de İstanbul Büyük Adliyesinde suç duyurusu metnini olduğu gibi yayınlayacağız. Müvekkilim Nursiman Abdurreşit ve ben yalnız olmayacağım, onlarca avukat arkadaşımız da yanımızda olacak.”

Ayyıldız Huri KAPTAN / QHA Ankara
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.