Doğu Perinçek, Mehmet Eymür'e canlı yayında yanıt verdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TELE1’de yayınlanan 5. Boyut programına konuk olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eski MİT Yöneticisi Mehmet Eymür’ün iddialarına yanıt verdi. Perinçek, cezaevinde yaşamını yitiren Kaşif Kozinoğlu’nun ‘öldürüldüğünü’ öne sürdü.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün kendisi hakkındaki “Perinçek, tamamen, İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır” iddialarını yanıtlamak için TELE1 canlı yayına katıldı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a konuşan Perinçek, “Mehmet Eymür’ün her ay Gülen’den maaş aldığı, Ergenekon’u kurgulamak üzere Türkiye’ye geri döndüğü, ayda 50 bin dolar kazandığına ilişkin mektupları bana yolladı. FETÖ mensubu yargıçlarca hakkındaki bütün davalardan yırtıyor. Bu konuda MİT’in elinde spesifik bilgiler vardır” diye konuştu.

Perinçek’in açıklamaları şu şekilde:

“Mehmet Eymür, ‘Çiller Özel Örgütü’ veya FETÖ’nün önemli insanlarındandır. Hatta istihbaratın başındaydı. Sayın Süleyman Demirel’e verdiğimiz dosyada onun adı vardı ve bu dosya Susurluk soruşturmasının temeli oldu. Bu soruşturmanın sonucunda da Eymür, Çiller Özel Örgütü’nün önemli bir lideri olarak saptandı.

Mahkeme tutanaklarında da orada açıkça Eymür, ‘Perinçek’in kellesini kopart’ diye Çakıcı’ya talimat verir. Mahir Çayan’ı ve 10 arkadaşımızı katleden operasyonu da yöneten konumdaydı. MİT’ten atılmış olan bir kişiliktir.”

Mehmet Eymür’ün kendisi hakkında öne sürdüğü “TSK içerisinde örgütlendiği” yönündeki iddialara ise şu yanıtı verdi:

Biz bir savaş verdik, özel koruma altında olsam hayatımın 15 senesini hapiste geçirmezdim herhalde. ‘Perinçek’in devlette şöyle gücü var, böyle gücü var’ diyor. Bunların en ufak bir gerçekliği yok. Namusum üzerine yemin ederek belirtiyorum. Hiçbir şekilde Vatan Partisi veya Doğu Perinçek, Türk polisi içerisinde örgütlenmez ve böyle bir örgütlenme girişimini de ihanet olarak görür. Bunlar Amerika tarafından psikolojik hareket temalarıdır. Bu da Mehmet Eymür’ün nerelere bağlı olduğunu gösteren çok önemli bir kanıttır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.