Doğu Perinçek'in oğlu Sadık Can Perinçek için Dışişleri Bakanlığı'na "Kıyak Atama"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhur İttifakı'na destek açıklamalarıyla gündeme gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlunun bakanlığa atılması büyük tepki topladı. Vatandaşların "kıyak" diye adlandırdığı atama ile ilgili Sadık Can Perinçek açıklama yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Sadık Can Perinçek'in ataması büyük eleştirilere neden oldu. 

Halk TV'de de yer alan habere göre, Sadık Can Perinçek'in tarih bölümü mezunu olmasına rağmen Dışişleri Bakanlığı'na bürokrat olarak atanması dikkatlerden kaçmadı.

Ankara’da askerlik görevini sürdüren Sadık Can Perinçek, Hürriyet’e konuştu.

"Atama değil hak kazanma"

“Şu an askerliğimi Ankara’da yapıyorum. Aralık ayında askerliğimi bitirip görevime başlayacağım. Yazıldığı gibi ‘atama’ değil, aday memurluğu görevine hak kazandım. Bakanlıkta hem yazılı sınava girdim hem de mülakattan geçtim. Mülakatta bürokratlarımız, dışişleri bakan yardımcılarımız yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunuyum. ‘Tarih bölümü mezunu nasıl Dışişleri’nde çalışacak’ eleştirleri yapılmış. Bu bölümden derece ile mezun oldum. Tarih bölümü mezunları da Dışişleri Bakanlığı’nda çalışabiliyor.”

Doğu Perinçek de Hürriyet’in sorularını yanıtlarken, “Hayatı savaşla geçmiş bir aileyiz, neyi torpille kazanmış bu aile? Fransa’da okudu. İngilizce, Fransızca ve Osmanlıca biliyor. Oxford’un tarih sözlüğünü çevirdi. Perinçek ailesi bugünlere tırnağı ile gelmiştir” dedi.

Ve işte Doğu Perinçek'in, oğlunun "dişiyle tırnağıyla" diye tarif ettiği ve gün itibariyle sosyal medyada gezen çalışma mazisinden bir kesit;

Perinçek & Apo:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.