Diyarbakır’da Polis Minibüsünün Geçişi Sırasında Patlama

Diyarbakır’da göreve giden bir çevik kuvvet minibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bugün saat 05.10 sıralarında göreve giden çevik kuvvet minibüsüne geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapılmıştır” denildi.

Diyarbakır’da Polis Minibüsünün Geçişi Sırasında Patlama

Zırhlı polis minibüsü içerisinde bulunan 9 kişinin kontrol amaçlı hastanelere sevk edildiği, 7’sinin ayakta tedavilerinin tamamlanarak taburcu olduğu, yaralananların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’da göreve giden polis aracımız geçerken 05.10'da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir. Tedbiren polis arkadaşlarımız hastaneye götürülmüşler ve ayakta tetkikleri yapılmıştır. Olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alınmıştır. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Olayın, Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde, canlı hayvan borsası yakınında olduğu öğrenildi. Patlama dolayısıyla Diyarbakır-Mardin karayolu trafiğe kapatılırken, polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Hayvan borsasında çalışan kasap Şehmus Erdoğan VOA Türkçe’ye, “Kahvede oturuyorduk, bir ses geldi, o tarafa gittik, ateşler yükseldi. Oraya gittik, bir araba yanıyordu. Ekip otobüsü de vardı orada. Millet onları çıkarmak istedi, onlar çıkmak istemedi. Ondan sonra ekipler geldi çıkardılar. Biz de olay yerinden uzaklaştık” açıklamasında bulundu.

Bir diğer şahit Rıdvan Erdoğan da patlama sesi duyduklarını, olay yerine gittiklerinde bir aracın yandığını gördüklerini söyleyerek, “İkinci patlama olabilir diye polis bizi olay yerinden uzaklaştırdı” dedi.

5 kişi gözaltına alındı

Olayın ardından düzenlenen operasyonda, üçü Lice ilçesinde olmak üzere, 5 kişi gözaltına alındı.

VOA Türkçe’nin güvenlik kaynaklarından edindiği ve haber yaptığı bilgilere göre, kiralanan araca bomba Lice’de yüklendi. Olayı gerçekleştiren şüphelilerden birinin kardeşinin PKK’lı olduğu ve 2004 yılında bir çatışmada öldürüldüğü öğrenildi.

Olay yerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın bir saatte çözüldüğünü söyleyerek, şüphelinin olayı itiraf ettiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.