Diyarbakır'da polis aracına hain saldırı! 

Diyarbakır-Mardin kara yolunda bu sabah saat 05.00 sularında park halindeki bombalı bir aracın patlatılmasıyla Çevik Kuvvet polis ekibine saldırı düzenlendi.

Bu sabah saat 05.00 sularında Diyarbakır-Mardin kara yolunda Çevik Kuvvet polis ekibinin aracına bombalı saldırı düzenlendi. Polis aracı, Sur ilçesi Çarıklı Mahallesi’nde kurulan canlı hayvan pazarının bulunduğu bölgeden geçişi sırasında önceden park halinde olan bombalı aracın patlatılmasıyla zarar gördü.

8’İ POLİS MEMURU 9 KİŞİ YARALANDI

Bombalı terör saldırısında 8 polis memuru 1 sivil yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BEŞ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, “Diyarbakır’da göreve giden polis aracımız geçerken 05.10’da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir. Tedbiren polis arkadaşlarımız hastaneye götürülmüşler ve ayakta tetkikleri yapılmıştır. Olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alınmıştır. Geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi. Ancak açıklamanın ardından gözaltına alınan kişi sayısının 5’e yükseldiği belirtildi.

Diyarbakır'da Çevik Kuvvet minibüsüne bombalı saldırı düzenlendi - B Gazete

“ŞÜPHELİLERİN TERÖRLE BAĞLANTISI VAR”

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise hastaneye kaldırılan polis ekibini ziyaret ederek son durum hakkında bilgi verdi. İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Su yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Sabah saat 5’i 10 geçe Çevik Kuvvet otobüsümüz göreve giderken park edilmiş bir araç patlatılarak terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Allah’a şükürler olsun arkadaşlarımız sadece kontrol amaçlı olarak hastanelere sevk edilmiştir. 9 arkadaşımızdan 7’si taburcu olmuştur. 2 arkadaşımız da şu an kontrol altındalar herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Birkaç saate kadar onlar da taburcu olur.

Bir araç kiralanmak suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan şahsı -buraya getirip patlatan şahıs olduğunu değerlendirdiğimiz- ve onu olay sonrası onu götüren taksiyi süren şahsı gözaltına aldık. Lice ilçesinde gözaltına alınmışlardır. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. Şüphelilerin terörle bağlantılı olduğu yönünde bilgiler var. Çalışmalarımız devam ediyor. 1 arkadaşımız sivil, 8’i polis. İlimizde huzur ve güvenin sağlanması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.