Diyarbakır annelerinin eylemine bir aile daha katıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 527'nci gününde devam ediyor.

Batman'dan 3 yıl önce 19 yaşında dağa kaçırılan kardeşi Abdulhadi için gelen ağabey Ergin Atmeca da oturma eylemine dahil oldu.

Ağabey Atmeca yaptığı açıklamada, kardeşinin üniversitede okuduğu dönemde dağa götürüldüğünü söyledi.

"Kardeşim bayram için Batman'a gelmişti. HDP, dağa götürmüş. Bundan HDP sorumludur. Kardeşim gelene kadar bu çadırdan ayrılmayacağım." diyen Atmeca, annesinin çok hasta olduğunu, kardeşini ailece çok özlediklerini belirtti.

Atmeca, "Annelerin bazılarının çocuğu geldi. Ben de bu umutla geldim. Kardeşim evine dönsün." dedi.

thumbs_b_c_e5cb7884e0e201d8898c7444bb62c37e

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 527'nci gününde devam ediyor.

Hakkari'den 7 yıl önce 12 yaşında dağa kaçırılan kızı Viyan için gelen anne Nihari Turan da oturma eylemine dahil oldu.

Anne Turan, yaptığı açıklamada, evladının PKK'lı teröristlerce dağa kaçırıldığını belirterek, kızına kavuşmak için Diyarbakır annelerine katıldığını söyledi.

"Evladımdan hiçbir haber almadım. Kızımı çok özledim, dönsün evine." diyen Turan, oturma eylemini sonuna kadar sürdüreceğini ifade etti.
Annesiyle, kardeşi için oturma eylemine katılan ağabey Fahri Turan da Viyan'dan hiçbir haber alamadıklarını, bütün ailenin perişan olduğunu kaydetti.

Turan, "Kardeşim 2014'te PKK'lılar tarafından dağa kaçırıldı. Dönmesi için bir çağrı yapmak istiyoruz: 'Kardeşim geri dön ve güvenlik güçlerine teslim ol. Yolunu beklemekten yorulduk.' Okula gidiyordu. Daha çocukken kaçırdılar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Timetürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.