Diyanet'ten İYİ Partili vekil hakkında suç duyurusu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 744 bin TL'ye mal olan Cibuti yolculuğunu eleştiren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş hakkında suç duyurusunda bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı ve 744 bin TL'ye mal olan Cibuti'deki cami açılışı tepkilere neden olmuştu.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise söz konusu ziyareti "D.İ.B. yöneticileri Cibuti'de açılışı yapılacak bir Cami töreni için Özel uçak kiralayıp 700bin tl'den fazla para harcamışlar.Eğer heyet tarifeli uçakla gitseydi Devlete yükü sadece 70 bin₺ olacaktı. Dinimiz"İsraf Haramdır"diyor. Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticilerini kınıyorum!" sözleriyle eleştirmişti.


Diyanet'ten yapılan açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Yokuş hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cibuti'deki cami açılışı için herhangi bir uçak kiralanmadığı bildirilen dilekçede, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Türkiye Diyanet Vakfınca yaptırılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camii ve Külliyesi'nin resmi açılışına katılmak ve temaslarda bulunmak üzere, Türk Hava Yollarının TK0686 sefer sayılı uçağıyla İstanbul Havalimanı'ndan 29 Kasım 2019'da Cibuti'ye hareket ettiği, ardından Afrika Parlamenterler Birliği Konferansı için Cibuti'de bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyetle Türkiye'ye döndüğü kaydedildi.

Dilekçede, anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının güven ve itibarını sarcısı beyanları nedeniyle İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş hakkında, Türk Ceza Kanunu'nda iftira suçunu düzenleyen hüküm gereği cezalandırılması için kamu davası açılması talep edildi.

(Kaynak: Yeniçağ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.