Diyanet İşleri Başkanı: "Ramazan'da Teravih Namazları Evlerde Kılınacak"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Nisan'da başlayacak Ramazan ayı dolayısıyla iftar sofraları kurulması yerine iftar paketleriyle yardımlaşma yapılması talebinde bulunarak, Teravih namazlarının da camilerde değil evlerde kılınması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Erbaş, “Ramazan ve Sorumluluk Bilinci” başlığı altında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) 24 Nisan'dan itibaren bir ay boyunca yürüteceği çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

16 Mart'tan beri camilerde toplu namaz kılınmasına ara verilmesi kararını duyurmuş olan Erbaş, camilerin toplu namazlara kapalı tutulması uygulamasına devam edileceği mesajını verdi ve Ramazan ayında camilerde cemaatle teravih namazları kılınmayacağını da belirtti.

Erbaş, “Teravih namazlarını bu Ramazan’da maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde herkes ailesi, eşi, çocuklarıyla teravih namazlarını kılabilir. Çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.