Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: "Her devletin egemenlik hakkı olduğunu Yunanistan'a hatırlatırız"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, resmi görevi ve unvanı olmayan, umuma mahsus pasaport hamili bir Yunan vatandaşının Türkiye’ye girişine izin verilmemesine dair Yunanistan Dışişleri Bakanlığı açıklamasına tepki gösterdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının bir Yunan vatandaşının Türkiye’ye girişine izin verilmemesiyle ilgili açıklamasına yönelik soruya dair açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığının sitesinde yayımlanan “13 Ağustos 2021, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Bir Yunan Vatandaşının Ülkemize Girişine İzin Verilmemesine İlişkin Açıklaması Hakkındaki Soruya Cevabı” başlıklı yazılı cevapta, resmi bir görevi ve unvanı olmayan, umuma mahsus pasaport hamili bir Yunan vatandaşının Türkiye’ye girişine izin verilmemesine ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamayı yadırgadığını ve reddetiğini söyledi. Bilgiç, “Ülkeye giriş koşullarını belirleme yetkisinin, her devletin egemenlik hakkı olduğunu Yunanistan’a hatırlatırız” diye kaydetti.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç’in cevabının tam metni şöyle:

“ÜLKEYE GİRİŞ KOŞULLARINI BELİRLEME YETKİSİNİN, HER DEVLETİN EGEMENLİK HAKKI OLDUĞUNU YUNANİSTAN’A HATIRLATIRIZ”

“Resmi bir görevi ve unvanı olmayan, umuma mahsus pasaport hamili bir Yunan vatandaşının ülkemize girişine izin verilmemesi hakkında Yunanistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamayı yadırgıyor ve reddediyoruz.

Ülkeye giriş koşullarını belirleme yetkisinin, her devletin egemenlik hakkı olduğunu Yunanistan’a hatırlatırız.

Ülkemize giriş koşullarını taşımayan bu Yunan vatandaşı hakkında, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kurallarına ve kanunlarımıza uygun bir şekilde havalimanında işlem yapılmış ve işlemlerin tamamlanmasından sonra ülkesine geri gönderilmiştir. Bu süreçte sözkonusu kişinin Konsolosluğu ile temas etmesi sağlanmıştır.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.