Dışişleri Bakanlığı'ndan 'EastMed' tepkisi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz doğalgazını Kıbrıs'ın güneyi, Yunanistan ve İtalya üzerinden Avrupa’ya ulaştıracak olan EastMed projesine tepkide bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Aksoy, Doğu Akdeniz doğalgazını Avrupa'ya ulaştıracak olan EastMed projesine tepki göstererek, "bölgede ülkemizi ve KKTC'yi dışlamaya çalışan beyhude adımların yeni bir örneğidir" dedi.

Türkiye'yi ve Kıbrıs Türklerini yok sayan hiçbir pojenin başarılı olamayacağını belirten Aksoy, "Doğu Akdeniz’de bulunan doğal kaynakların değerlendirilmesinde ve ülkemiz dahil Avrupa’daki tüketim pazarlarına iletilmesinde en ekonomik ve güvenli güzergah Türkiye’dir. Buna rağmen hem bize hem Kıbrıs Türklerine iş birliği kapılarının kapatılması, aslında bazı ülkelerin iş birliği yerine kısır siyasi hesaplar peşinde koştuğunun açık göstergesidir. Bu tür kirli hesapların geçmişte olduğu gibi gelecekte de tutmayacağını proje sahiplerine hatırlatırız" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz'den çıkarılacak gazın Kıbrıs üzerinden Yunanistan'a, oradan da İtalya'ya ulaştırılmasını hedefleyen EastMed projesi, Rum Lider Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katıldığı törenle bugün Atina'da imzalanmıştı. (Yeniçağ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.