Dışişleri Bakanlığı'ndan, ABD'nin PKK/YPG ile 'Petrol Antlaşması' yapmasına  tepki açıklaması

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD'nin PKK / YPG'yi bünyesinde barındıran 'Suriye Demokratik Güçleri' ile petrol antlaşması yapıtığının öğrenilmesi ile Türkiye Dış İşleri Bakanlığı harekete geçti.

Dışişleri Bakanlığı bu gün bir açıklama yaptı ve  bu açıklamada "ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez." ifadeleri kullanıldı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden olan ve Başkan Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen Senatör Lindsey Graham'ın, DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani'yle görüştüğü belirtilmiş; CBS muhabiri Christina Ruffini, Graham'ın anlaşmayı doğruladığını dile getirmişti.

Bu görüşme ve petrol antlaşmasına Suriye Devleti de tepki göstermiş; Suriye resmi haber ajansı SANA'ya demeç veren Suriye Dışişleri'nden bir yetkili, "ABD'nin desteğiyle ve gözetiminde Suriye petrolünü çalmak için DSG ile ABD'li bir petrol şirketi arasında imzalanan anlaşmayı kararlılıkla kınıyoruz. Suriye yönetimi olarak, bu anlaşmanın geçersiz olduğunu ve yasal hükmü bulunmadığını düşünüyoruz" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Ancak ABD'nin,  ne Suriye ne de Türkiye'nin tepkisini çok da dikkate almayacağı anlaşılıyor.

 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.