Depremlerde ihmali olduğu gerekçesiyle 1068 zanlı hakkında işlem başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan binalardan sorumlu olan 1068 kişi hakkında işlem yapıldı. Şu ana kadar sorumlu oldukları tespit edilen 269 kişi tutuklandı.

Türkiye'yi sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde, adli süreç hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, yapılan soruşturmalarda şu ana kadar 228 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 269 kişi tutuklandı.

1068 ZANLI HAKKINDA SORUMLULUK SAPTANDI VE 269 KİŞİ TUTUKLANDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla adli çalışmalar sürüyor. Konuyla ilgili başsavcılıkların açtığı soruşturmalarda gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor.

Soruşturmalar kapsamında 1068 zanlı hakkında işlem başlatıldı. Sorumlu olduğu tespit edilen şahıslara yönelik adli süreç başlatıldı.

Öte yandan,  bu kapsamda yakalanan şüphelilerden 269'u tutuklandı. Emniyet güçlerinin yakaladığı 320 kişi hakkında ise adli kontrol ile salıverilme şartı getirildi. Diğer yandan, 228 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan ve zarar gören binalarda birinci derecede ihmali bulunan 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Türkiye Cumhuriyeti, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler ile sarsıldı. Deprem felaketinin ardından yüz binlerce insan evini ve yaşadığı şehri terk etmek zorunda kaldı.

7 Mart itibarıyla yapılan açıklamada, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki toplam can kaybı 46 bin 104'e yükseldiği bildirilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.