Darbe dönemleri artık kapandı! Menderes ve arkadaşları dualarla anıldı

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin yıldönümünde Topkapı Anıt Mezar'da anma programı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Menderes'in anıt mezarına karanfil bırakarak dua etti.

Akşam'ın haberine göre; Hayata geçirdikleri projelerle Türkiye'ye çağ atlatan büyük kazanımlar sağlayan demokrasi şehidi Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 62. yılında İstanbul Topkapı'daki anıt mezarda anıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katıldığı törende Başkan Erdoğan'ın anma mesajı okundu.

TARİHE KARA BİR LEKE

Milletin "Demirkırat" diyerek sahiplendiği Demokrat Parti (DP) hareketinin, ülkede büyük bir kalkınma hamlesinin sembolü haline geldiğini belirten Erdoğan, Menderes'in gönüllerde taht kurduğunu söyledi. Erdoğan, 16-17 Eylül 1961'de yaşanan idamların milletin hafızasında derin yaralar açtığını belirterek, "Milli iradeyi ve milletin tercihlerini yok sayan 27 Mayıs darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde idam edilmeleri tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Tek parti faşizmine karşı 'yeter söz milletin" diyerek cesur bir yürüyüş başlatan Menderes ve yol arkadaşları, milletimizin büyük bir teveccühüne mazhar oldular" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, "27 Mayıs 1960'ta başlatılan, 1971, 1980, 1997 yıllarında tekrarlanan kötü geleneği hortlatma girişimini, 15 Temmuz 2016'da bir kez daha yaşadık. Kahraman milletimiz, 15 Temmuz'da çıplak elleriyle tankları durdurarak, darbe defterini bir daha açılmamak üzere ülkemizde kapatmıştır, artık darbelerin de hukuku katleden Yassıada sahnelerinin de İmralı'da kurulan idam sehpalarının da tekrarına izin vermeyeceğini göstermiştir" mesajını paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.