Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Siyaseti ikbal kapısı değil Milletimize hizmet vesilesi olarak görüyoruz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İzmir’de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 ve 2071 vizyonlarına muhakkak kavuşturacağız. Gelecek kuşaklara daha özgür, daha müreffeh, çok daha güçlü bir Türkiye bırakmanın mücadelesini vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyareti sırasında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaklaşık yüzde 39’luk bir oy oranı elde etmelerini sağlayan İzmirlilere teşekkür etti.  

SİYASETİ İKBAL KAPISI DEĞİL, MİLLETİMİZE HİZMET VESİLESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

“Siyaseti ikbal kapısı değil mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimize hizmet vesilesi olarak görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi 2023 hedefleri ile 2053 v 2071 vizyonuyla buluşturmak için milletimize söz verdik. Bu hareketi günlük siyasetin kavramlarına hapsetmeye çalışanlar her defasında hayal kırıklığı yaşadılar” şeklinde devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde 31 Mart seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeleri samimiyetle yaptıklarını ifade ederek, AK Parti’yi çok daha güçlü bir şekilde geleceğe taşımanın gayretinde olduklarını, 7. Olağan Kongre sürecinin de buna vesile olacağını kaydetti.

Teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece her fikre, her türlü görüşe değer verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Barış Pınarı Harekâtı ile teröristlerin inlerine girdiklerini söyledi.

“BİZİM HAYATIMIZA YALAN GİRMEDİ”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir CHP’liyle görüştüğü iddiaları ile CHP Genel Başkanının açıklamalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bak İzmir’den, milletvekili olduğun ilden sesleniyorum sana, eğer yiğitsen; ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen Genel Başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmediğin takdirde CHP’nin Genel Başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun ve çek git. Ama yapamaz, bugüne kadar ben bunu çok söyledim, denedim, yapamaz. Hepsi birbirini bulmuş, o gazetenin köşe yazarı da, bu da aynı. Bu kadar iddialı söylüyorum. Bizim hayatımıza yalan girmedi, ama bunların hayatı yalan.”

“KILIK KIYAFETİNDEN DOLAYI HİÇ KİMSEYİ DIŞLAMADIK”

Kırk yıllık siyasi hayatının hiçbir döneminde vatandaşların hayat tarzına, inancına, dünya görüşüne karışmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılık kıyafetinden dolayı hiç kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik. Bilakis üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı gözyaşı döken kızlarımıza uygulanan zulümlere biz son verdik. Meslek liselerinde okuyan evlatlarımıza yönelik katsayı adaletsizliğini biz kaldırdık. CHP’nin engelleme girişimlerine rağmen devlet kurumlarında kadınlarımızın başörtüsüyle çalışabilme serbestisini biz getirdik” şeklinde konuştu.

“İZMİR-ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN HATTININ YAPIMI DEVAM EDİYOR”

İzmir-Ankara arasını 3,5 saate düşürecek İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattının yapımının devam ettiğini, Halkapınar-Otogar arasında 2,3 milyar lira maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ödemiş-Kiraz ve Bergama-Soma arasına hızlı tren hattı yapmak için hazırlıklara başlandığını, Adnan Menderes Havalimanını baştan aşağıya yenilediklerini kaydetti.

(Kaynak:Cumhurbaşkanlığı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.