Cumhurbaşkanı Erdoğan:  "Sıkıntılarımızın hiçbiri önümüzdeki aydınlık geleceği karartabilecek büyüklükte değildir"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kars ve Karaman 7. Olağan İl Kongrelerine canlı bağlanıp konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle geçti;

Salgın sonrası yeniden şekillenecek küresel siyasi ve ekonomik düzende ülkemizi hak ettiği yere çıkartacak adımları da kararlılıkla atıyoruz, ekonomi, hukuk ve demokrasi de yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz.

Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk. Hem mevcut sıkıntıları çözecek adımları hem bizi hedeflerimize ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçirme azmindeyiz.

Hep birlikte gecemizi gündüzümüze katarak tüm samimiyetimizle, enerjimizle, birikimimizle çalışacak, çabalayacak ve milletimize layık olacağız.

Milletimizden bu kritik dönemde salgınla mücadele için uygulamaya koyduğumuz tedbirlere hassasiyetle riayet etmelerini bekliyorum.

Avrupa'dan Amerika'ya kadar dünyanın her yerinde salgınla baş edemeyen ülkeler yeniden içe kapanmaya başladı.

Şayet milletimiz 'Tamam' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederse bizim bu tür sert tedbirlere ihtiyacımız kalmaz.

Şehirlerimizin ana caddeleri ve meydanlarındaki sigara içme yasağının da bu çerçevede değerlendirilmesini istiyorum.

Şimdilik hastanelerimizde ve vakalara müdahalede herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Mevsim itibariyle soğuk algınlığı ve grip de yavaş yavaş artacak.

Kurallara uymaz ve kendi sağlığımızı kendimiz korumazsak bu yükü taşımakta zorlanabiliriz.

Böyle acı ve trajik bir duruma meydan vermeyeceği konusunda ben milletime güveniyorum.

İçeride ve dışarıda yaşadığımız her hadisede aldığımız güçlü destek, bize milletimizin büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa sorumluluğunu AK Parti'ye verdiğini gösteriyor.

Milletimize layık olacağız, görüldüğü gibi yapacak çok işimiz var.

Böyle tarihi ve kutlu bir mücadelede senlik benlik kavgasına, şahsi çıkarları davasının üzerine çıkarmaya, hele hele kibre, atalete, tembelliğe asla yer yok.

Biz hayatımız boyunca Allah'ın takdirinin üzerinde bir takdir, milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık. Her kim kendini bunun dışında görüyorsa bilsin ki o artık partimizden yolunu ayırmıştır.

Kongrelerimizi işte böyle bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Ahde vefa ve değişimi birlikte hayata geçirdiğimiz ilçe ve il kongrelerimiz gayet güzel bir atmosferde sürüyor.

Geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni heyecanlarla partimizi güçlendiriyoruz.

Daha düne kadar kendi topraklarındaki bir avuç teröristle baş etmeye çalışan bir ülkeden çok geniş bir coğrafyada harekatlar gerçekleştirebilen bir ülkeye dönüştük.

Türkiye elbette bu süreçte pek çok fedakarlık yaptı. Elbette henüz çözemediğimiz ciddi sıkıntılarımız var, ama bunların hiçbiri önümüzdeki aydınlık geleceği karartabilecek büyüklükte değildir.


Hibya Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.