Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabil Havalimanı için Türkiye'nin şartlarını açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Kabil Havaalanı'nın işletmesini devam ettirme konusundaki üç şartını açıkladı. Erdoğan, "ABD diplomaside yanımızda olursa, lojistik ve mali noktalarda Türkiye'ye destek verirse Kabil havaalanının işletmesini almayı düşünüyoruz" dedi. Türkiye'nin Kabil'de kalmasına karşı çıkan Taliban'a da seslenen Erdoğan, "ABD ile nasıl görüşüyorsa Türkiye ile bu görüşmeleri çok rahat yapması lazım" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nın ilk gününde KKTC'de.

Ntv'de yer alan habere göre, sabah namazının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, "Artık 'Kuzey-Güney' demek istemiyoruz, artık Kıbrıs Türkü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz" diye konuştu.

ÜÇ ŞART AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim bazı şartlarımız var. Bir, diplomasi noktasında Amerika bizim yanımızda yer alacak. İki, lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek, hangi gücü varsa lojistik anlamda bunları Türkiye'ye devredecek. Bir diğeri de tabii bu süreç içinde mali ve idari noktada çok ciddi sıkıntılar olacak. Bu konuda da gerekli desteği Türkiye'ye verecek. Eğer bunlar sağlanabilirse biz Türkiye olarak bu süreçte Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı rahatsızlıkları olan Taliban ile Afganistan konusundaki süreci görüşeceklerini söyledi.

AZERBAYCAN'IN KKTC'Yİ TANIMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu konuda tereddüt edecek hiçbir şey yok. Bunları İlham Aliyev kardeşim ile de sürekli görüşüyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını Hala Sultan Camii'nde kıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.