Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'dan seslendi: Sağlık çalışanlarımızdan emeklimize çiftçimize kadar refahı artıracağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan iftar buluşmasında konuştu;

"Milletin aşına göz dikenleri takip ediyoruz" 

Erdoğan'ın konuşmasındaki açıklamaları özetle şöyleydi;

"Türkiye olarak bölgemizdeki dostlarımızla iş birliği içinde acılarını azaltmaya çalışıyoruz. Gazzeli kardeşlerimizi destekliyoruz. Ülkemiz bu vicdanlı duruşunun bedelini ödemiş ve ödemektedir. Henüz başbakan olmamıştım Amerika seyahatindeydim. Amerikanın belli tipleri bana siz Filistinlilere nasıl bakıyorsunuz diye sordular. Sizin baktığınızın tam aksi ile bakıyorum. Ben Müslümanım onlar da Müslüman elimizden gelen desteği vermeye hazırız demiştim.

Yakın tarihimizde yaşanan krizleri çok iyi hatırlıyorsunuz. Başımıza gelen ağır hadiselerin hepimize ağır bedelleri oldu. Vakit ve enerji kaybı yaşadık. Sadece deprem sebebiyle 104 milyar dolarlık ilave yükle karşılaşmış olsak da yüzde 4,5 gibi çok iyi bir oranla ekonomimiz büyümeye devam etti.

Geçen sene hastanelerimize 1,2 milyon başvuru yapıldı bunları niye konuşmuyoruz. Bu sene mal ve hizmet ihracatında hedefimiz 375 milyar dolar. İş dünyamızın çabalarıyla bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Enflasyona ilave olarak tamahkarlıkla mücadele ediyoruz. Milletimizin ekmeğine kan doğrayanlara göz açtırmayacağız. 

Sağlık çalışanlarımızdan emeklimize çiftçimize kadar refahı artıracağız. Hatırlarsanız 14-28 Mayıs seçimleri öncesinde de milleti panikletmek için her yolu denediler. Biz ekonomi programımıza güveniyoruz. Afaki vaatlerin havada uçuştuğu dönemde popülizme tevessül etmedik. Şunu çok iyi bilmenizi isterim. Biz sadece günü kurtarmanın peşinde değiliz. Buraya Ankara'dan geldik Ankara'da hamd olsun Murat kardeşimizin görevi sırasında yaptığı millet bahçesinde miting yaptık. Yarın da bir buçuk milyonu yakalayacak mitingi İstanbul'da yapacağız. İstanbul şuan hizmete aç. Bunu yakalamak için 5 yılı kaybettik. Bir 5 yıl daha bekleyemeyiz.

Sadece deprem sebebiyle 104 milyar dolarlık ilave yükle karşılaşmış olsak da, yüzde 4,5 gibi çok iyi bir oranla ekonomimiz büyümesini sürdürdü. Bu sene mal ve hizmet ihracatında hedefimiz 375 milyar dolar, turizmde hedefimiz ise 60 milyar dolardır. Hem aldığımız tedbirlerin hem uyguladığımız ekonomi programının etkisiyle yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız. İstanbul'u muradına kavuşturarak Türk ekonomisinin lokomotifi olan bu şehri belediyecilik hizmetlerini tekrar zirveye taşıyacağız. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken bir kez daha soframızı için hepinize saygı ve saygılarımı sunuyorum."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.