Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Geçimi sıkıntıya düşen her kardeşimizin derdi bizim derdimizdir”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, “Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına daha fazla katkıda bulunduklarını görmekten gurur duyuyoruz. Özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin hayatın farklı kulvarlarında en ön safta yer aldığına şahit oluyoruz” dedi.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ay önce de Uluslararası Demokratlar Birliği’nin yeni yönetimi ile İstanbul'da bir araya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bugün de birliğin kadın kolları ve gençlik kolları merkez karar yönetim kurullarıyla buluşmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

Uluslararası Demokratlar Birliği çatısı altında Avrupa'daki Türk vatandaşlarına hizmet eden birlik çalışanlarına selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerine emekleri ve gayretleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle inşallah Salı günü kavuşacağımız ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, bu mübarek ayın milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için rahmete, berekete, huzura ve barışa vesile olmasını diliyorum" dedi.

oldıkça detaylı bir açıklamada bulunan Erdoğan konuşmasının son bölümünde, alınmak zorunda kalınan salgın tedbirleri nedeniyle zora düşen, işsiz kalan ve işyerlerini kapatarak mağdur kalan vatandaşların durumuna da değindi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini Dolmabahçe Ofisinde kabul etti.

“GEÇİMİ SIKINTIYA DÜŞEN HER KARDEŞİMİZİN DERDİ BİZİM DERDİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın sebebiyle satışları azaldığı için depolarda bekleyen patates ve soğanların, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden satın alınarak ihtiyaç sahiplerine hibe olarak Ramazan öncesinde dağıtılmasının kararlaştırıldığını belirterek 1 milyon 250 bin ton patates ve yaklaşık 300 bin ton soğanın vatandaşlara dağıtılacağını bildirdi.

Çeltiğin de çiftçinin elinde kalmaması için TMO'ya talimat verildiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan öncesi 81 il valiliği vasıtasıyla bu konuyu yakından takip edip neticelendireceklerini, hem üreticilerimizi sıkıntıdan kurtaracak hem de vatandaşlara destek olacaklarının altını çizdi.

Yaklaşık üç yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdiklerini ve bu uygulamayı hemen başlattıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan’daki ilk ödemesini Mayıs başında Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceklerini açıkladı.

“Sıkılaştırmak zorunda kaldığımız tedbirler sebebiyle dükkânı kapanan, işi azalan, geçimi sıkıntıya düşen her kardeşimizin derdi bizim derdimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârların yanında olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımızda ancak dünya ile birlikte yürütürsek başarıya ulaştırabileceğimiz bir tehdit var. Bu mücadelede kısıtlamalardan aşılamaya ve destek paketlerine kadar elimizdeki tüm silahları kullanıyoruz. Allah'ın izniyle bu musibetin de üstesinden geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

UID üyelerinden bulundukları ülkelerde temas ettikleri herkese gerçek Türkiye fotoğrafını bıkmadan, usanmadan, samimiyetle ve azimle sürekli anlatmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, UID Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.