Cumhurbaşkanı adayı olmanın ücreti belli oldu

YSK Başkanı Yener, bağımsız milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuru ücretlerini açıkladı. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçmenler tarafından aday gösterilen Cumhurbaşkanı adayların 555 bin 980 lira ve bağımsız vekil adayı olmak isteyenlerin 55 bin 898 lira ödemesi gerektiğini söyledi.

YSK Başkanı Yener, bağımsız milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuru ücretlerini açıkladı.

Halk tv'nin haberine göre, Ahmet Yener şunları söyledi:

“Kurumumuz bugünkü toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili esasları belirlemiştir. İttifaklara ilişkin ilke ve esaslar belirlendi. Propagandalara ilişkin çalışmalar tamamlanmıştır.

Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin ödeyeceği ücretin 55 bin 598 lira olduğu belirlenmiştir, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 550 bin 980 lira olduğu belirlenmiştir.

Bu belirlemeler siyasi partiler kanununun ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kanunun esaslarına göre belirlenmiştir. Görme engelli vatandaşların oy kullanabilmesi için çalışmalara başladık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.