Çin aşısının gelişi bir kez daha ertelendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin’den alınan ve bugün Türkiye’ye gelecek olan koronavirüs aşısının gelişi ertelendi.

Twitter’dan açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, “Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle aşının gelişi bir iki gün ertelenmiştir” ifadelerinde bulundu.

Çin’in ürettiği koronavirüs aşısının yarın sabah Türkiye’de olması beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamayla aşının gelişinin ertelendiği duyurdu. Bakan Fahrettin Koca Sosyal Medya Hesabından yaptığı açıklamada,” Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

BİR TÜRLÜ GELEMİYOR

Koca’nın aşılamanın başlaması için verdiği ilk tarih 11 Aralık’tı. Ancak, Koca’nın verdiği bu tarihte aşılamanın başlaması bir yana, aşı sevkiyatı dahi yapılamadı.

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, henüz 11 Aralık tarihi beklenirken yaptığı 4 Aralık tarihli açıklamada, aralık sonunu işaret etti. Kara, “Bizim aşı 11 Aralık’ta gelince en erken yapılacağı tarih 25-26 Aralık gibi olur” dedi. Kara’nın işaret ettiği tarihlerde gelişme olmadı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, 17 Aralık’ta yaptığı açıklamada ülkede aşılamanın 23 Aralık tarihinde başlayacağını açıkladı. Fakat 23 Aralık tarihi de geride kaldı.

Sağlık Bakanlığı kaynakları, 23 Aralık’ta aşıların bir gün sonra ülkeye geleceğini kaydetti. Ne var ki aşı sevkiyatı bu tarihte de yapılmadı.

(Tele1)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.