CHP Mersin miting alanının gündemi "geçim sıkıntısı ve zamlar" oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

"Ne alıyorsak taneyle alıyoruz, zamları geri alsınlar"

CHP’nin erken seçim talebiyle Mersin’den başlattığı bölgesel mitinglerin ilki büyük bir ilgiyle karşılanırken, miting alanının başlıca gündemi zamlar, geçim sıkıntısı ve ekonomi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bölümünü ekonomi ve geçim sıkıntısına ayırırken, alanı dolduran vatandaşlar da yaşadıkları geçim sıkıntısına vurgu yaptı. Asgari ücretle çalışan bir genç, “Zamları geri alsınlar, asgari ücreti artırmasalar da olur. Artık buna razı hale geldik” derken, emekli bir öğretmen de, “Emekli maaşımız eridi. Artık ne alıyorsak taneyle alıyoruz” ifadesini kullandı.

CHP’nin erken seçim talebiyle Mersin’de düzenlediği “Milletin Sesi” mitingi büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı’nın verilmemesi nedeniyle Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yanındaki alanda düzenlenen mitinge Mersin’in yanı sıra çevre illerden de büyük katılım oldu. Sabah erken saatlerden itibaren miting alanına gelen vatandaşlar için 10 ayrı arama noktası oluşturulurken, alan ve çevresinde güvenliği sağlayan güvenlik ekiplerine çevre illerden de takviye yapıldığı görüldü. Yaklaşık 37 bin kişilik meydan tamamen dolarken, arama noktaları önünde zaman zaman izdiham yaşandı. Alanın yanındaki Millet Bahçesi’ne girişlere uzun süre izin verilmezken, kalabalığın alana sığmaması üzerine Millet Bahçesi de miting için açıldı. Miting öncesinde kalabalık sık sık “Hükûmet istifa”, “Tayyip istifa” sloganları attı. 

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.