CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "MHP'nin İYİ Parti korkusu..."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını CNN TÜRK'te değerlendirdi. Özel, Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını "MHP'nin kendi özgül koşullarından, İYİ Parti korkusundan belirlediği özel bir tarih olarak anlaşılabilir" diyerek yanıtladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, canlı yayına katılarak CNN TÜRK Ankara Haber Müdürü Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Erken seçim istemek vatan hainliğidir" sözleri ve Bahçeli'nin 3 Nisan'daki "zamanında seçim" vurgusunu hatırlatarak "14 günde ne değişti ve değişen bir şey varsa ittifak ortağına neden söylemedin ya ittifak çatırdıyor o zaman noktada virgülde mutabakat olmadan ayrılmayanlar seçim tarihinde ayrılıyor. Ya da Semih Yalçın'ın söylediği gibi "Danışıklı döğüş yapmıyoruz..." Geçmişte yapmadılar mı? Yaptılar. Geçmişte ittifak yaptıklarını söylemiştik, bize ağız dolusu hakaret ettiler. Gelinen nokta ortada" dedi. 

"Anlaşma yoksa büyük bir çatırdama vardır"

Özel, Ak Parti ile MHP'nin anlaşmış olup olmadıkları sorusunu da şöyle yanıtladı: "Anlaşmış olmaları kuvvetle muhtemeldir. MHP'nin lider kadrosuna bu görev verilmiş olabilir. Anlaşma yoksa büyük bir çatırdama vardır, oturup dertlerine yansınlar. Bizim onların ittifaklarına bel bağlayacak halimiz yok. Anlaşıp da böyle yaptılarsa MHP'nin yönetim kadrosundan bunu bekleriz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.