ÇGD Bursa; Basın Kanunu gazetecilerin giyotini haline geldi!

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa, sansür yasasına hayır demek için Bursa Adliyesi önünden Kent Meydanı’na yürüdü.

Çağdaş Gazeteciler Bursa Derneği, sansür yasasına hayır demek için Bursa Adliyesi’nden Kent Meydanına yürüdü. Yürüyüşün ardından Kent Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştiriliyor.

Düzenlenen basın açıklamasına, ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal, ÇGD Bursa Başkan Yardımcısı Aysın Komitgan, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, DEVA  Partisi Bursa İl Başkanı Zeki Kahraman, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun ve birçok sendika başkanı katıldı.

ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal’ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Siz sosyal medyada bir şey paylaştığınızda halkı yanıltıcı bilgi vermekten suçlanıp içeri alınabilirsiniz. Dahası tutuklu olarak yargılanabiliyorsunuz. Son zamanlarda 29 gazeteci bu nedenle soruşturmaya uğradı. 4’ü tutuklandı. Dolayısıyla başımızda, sadece bizim başımızda değil. Aslında sosyal medya kullanan herkesin başında cellat gibi duruyor. Ülkemizde basın ve ifade özgürlüğünün alanı giderek daraltılmaktadır. AKP iktidarı 13 Ekim günü kabul ederek 18 Ekim 2022’de Resmi Gazete’de yayınlanan basın kanunuyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun bir maddesi özellikle gazetecilerin giyotini haline geldi.

Biz gazetecilerin tarihin ön sıralarında oturan insanlarız. Biz yazmakla yetinmiyoruz. Haber alma hakkını korumak için mücadele ediyoruz. Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin. Eğeceksen gazeteci olmayacaksın diyoruz.

Erajans

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.