Cem Karaca belgeseli notları: Deniz Gezmiş TRT’de

TRT 1’de yayınlanan Cem Karaca belgeselinde, Cem Karaca’nın geçmişte etkilendiği isimlerden bahsedildi. “Bir İlham Gencer bir de Ruhi Su” diyordu. TRT’de uzun bir aradan sonra Ruhi Su’nun siyah beyaz görüntüleri ekrana geliyordu. Cem Karaca’nın müziğini anlatırken iki ismi de anıyordu; ‘Deniz Gezmiş ve Yusuf İnan’.

Cem karaca sahnede Dadaloğlu’nu okudukları sırada TRT’de, bu 70’li yılların sol geçmişinin anılması ilginçti. Yine ‘Safinaz’ albümü ki Karaca’nın en politik albümüdür bundan da bahsedildi.

CEM KARACA FİLMİNİN YÖNETMENİ BEĞENDİ

Sina Koloğlu'nun Odatv'de anlattığına göre, ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin yönetmeni Yüksel Aksu “Belgeseli çok beğendim” dedi.

Aksu; “Bir kere ansiklopedik ve kronolojik bilgiler doğru. Bu bilgileri doğru ve güzel montajlamışlar. Hem özne olarak Cem kendisi, hem de uzman konuşmacıların saptamaları birbirlerini besliyor. Seyir keyfi yaratıyor” dedi.

CEM KARACA ORADAYDIM'A ANLATMIŞTI

Cem Karaca, 1980 Askeri Darbesi öncesi yurt dışına çıktı. Açılan siyasi davalarda gıyabında yargılandı. Vatandaşlıktan çıkarıldı. O, Türkiye’ye dönmek istiyordu. Dönemin Başbakanı Turgut Özal’la bir görüşme sağlandı. Cem Karaca bu videoda o görüşmeyi anlatmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.