Çavuşoğlu'ndan kaçırılan gemiyle ilgili açıklama: "4. kaptan ve iki mürettebat bugün Türkiye'ye geliyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun çıklamaları şöyle;

"Dün memnuniyet verici bir haber aldık. Mürettebat ve kaptan şirketle temasa geçtiler ve 15 kardeşimizin hepsinin de sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Onun dışında başlayan süreç ve detaylar hakkında bilgi vermem mümkün değil ama güzel haberleri yakında inşallah alacağız. Bir süreç var, devam ediyor. Diğer taraftan gemiden üç tane mürettebatımız vardı. Yeni ekip gitti, oraya ulaştılar. Üç vatandaşımız bugün THY uçağı ile dönecekler. 4. kaptan ve iki mürettebat bugün Türkiye'ye gelecek. Gemilerimize yönelik ve diğer gemilere yönelik saldırıların önlenmesi konusunda neler yapılabilir bunu da bölge ülkeleri ile ele alacağız."

Quote Message: Biz özellikle İran-ABD ve Avrupa üçlüsüyle imzalanan nükleer anlaşmaya destek verdik. Biden yönetimiyle bu anlaşmaya umarım geri dönülür. Böylece inşallah kardeş İran'a yönelik yaptırımlar kalkmış olur."

Biz özellikle İran-ABD ve Avrupa üçlüsüyle imzalanan nükleer anlaşmaya destek verdik. Biden yönetimiyle bu anlaşmaya umarım geri dönülür. Böylece inşallah kardeş İran'a yönelik yaptırımlar kalkmış olur."

Quote Message: Pandemi sebebiyle toplantılarımızı nasıl gerçekleştireceğimizi konuştuk. Astana formatında üçlü zirve Tahran'da olacak, hazırlıkları bugün başlatmış olduk."

Pandemi sebebiyle toplantılarımızı nasıl gerçekleştireceğimizi konuştuk. Astana formatında üçlü zirve Tahran'da olacak, hazırlıkları bugün başlatmış olduk."

Quote Message: Güney Kafkasya'da bir ateşkes var ve hepimiz bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Sadece istemek yetmez, katkı sağlamamız gerekiyor. Güney Kafkasya'yla ilgili 3+3 formatında bir işbirliği planlıyoruz." from Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı

Güney Kafkasya'da bir ateşkes var ve hepimiz bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Sadece istemek yetmez, katkı sağlamamız gerekiyor. Güney Kafkasya'yla ilgili 3+3 formatında bir işbirliği planlıyoruz."

Mevlüt ÇavuşoğluDışişleri Bakanı"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.