Can Atalay'ın Vekilliği Düşürüldü!

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis'te büyük protestolar arasında okundu. AKP baskın bir kararla Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için kararın okunmasını gündeme getirdi. Meclis'te büyük tartışma çıktı. Ardından karar okundu ve Anayasa Mahkemesi kararına rağmen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

Halk tv'nin haberine göre, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar AKP Grubu tarafından TBMM Genel Kurulu’nda okunması için gündeme alındı.

Kararın okunmasının tamamlanması halinde Can Atalay’ın milletvekilliği düşürülmüş olacak. CHP ve TİP milletvekilleri meclisteki baskın gündeme engel olmak için yasal haklarını kullanıyor. Kararın okunması halinde milletvekilliğinin düşürüleceği belirtiliyor. CHP grubu süreci uzatmak için kapalı oturum istedi. Kapalı oturum önergesi reddedilerek açık oturuma geçildi. Ardından büyük protestolar altında karar okundu ve Anayasa Mahkemesi kararına rağmen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

"BU KARARI OKUMAYI BEKİR BOZDAĞ HAKEDİYOR"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da kürsüde konuştu:

"Anayasayı ayaklar altına lalan bir darbe girişimini izliyoruz. Şu anda itiraz ettiğimiz şudur: Yargıtay kararının Meclis'te okutulmasını reddediyoruz. Meclis AYM'yi tanımazsa her şey sorgulanır hale gelir. Herkese soruyorum; Can Atalay'ın milletvekilliği düşürülecek. Bu milletvekili neden hapiste? Neden burada değil? Hukuk dışı bir girişim bu. Bugün burada bir karar okunacak. Meclis Başkanı burada yok. Numan Kurtulmuş nerede? Bekir Bozdağ, bu kararı okuyor. O okumayı hakediyor çünkü. Ben bu kararı okutacağım diyemeyenler apar topar kapkaçla bir korkaklıkla bunu hemen Meclis'e getirip okutalım diyor. Türkiye'de adaleti katleden Bekir Bozdağ hakediyor bu kararı okumayı. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Hatay halkı sizi affetmeyecek."

Anahtar Kelimeler:
TBMMCan AtalayTıpMeclis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.