Bursa’nın çocukları Filistin için tek yürek!

Bursa’da 5 bin çocuk el ele verdi, 1,5 kilometrelik sevgi zinciriyle İsrail’i protesto etti.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen etkinlikle yaklaşım 5 bin çocuk el ele vererek, 1,5 kilometrelik güzergahta sevgi zinciri oluşturdu. Ellerinde Filistin bayrakları, dövizler ve balonlarla yürüyüşe geçen çocuklar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanıp, soykırımcı İsrail’i protesto etti.

İsrail’in dünyanın gözü önünde savaş suçlarına her geçen gün yenilerini ekleyerek yaptığı soykırım devam ederken, Bursalı çocuklar Filistinli akranları için tek yürek oldu. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen ‘Filistin için Çocuklarla El Elele Zinciri’ etkinliğine soğuk havaya rağmen 5 bini aşkın çocuk, aileleriyle birlikte katıldı. Etkinlik kapsamında el ele tutuşan çocuklar, Tophane Meydanı ile Setbaşı Köprüsü arasındaki 1,5 kilometrelik güzergahta zincir oluşturdu. Çocuklar, etkinlik kapsamında Tarihi Belediye Binası önündeki UNESCO Meydanı’nda bir araya gelip, ‘Free Gaza’ yazısı oluşturdu ve tüm dünyaya ‘Özgür Filistin’ taleplerini duyurdu.

Daha sonra hem Tophane Meydanı hem Setbaşı Köprüsü’nden harekete geçen çocuklar Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde toplanıp, Filistin’e özgürlük yürüyüşü başlattı. İnönü ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar sloganlarla yürüyen çocuklara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gönüllü Kuruluşlar Platformunu oluşturan kuruluşların yöneticileri de eşlik etti.

Etkinlik, çocuklar tarafından şiirler ve marşlar okunması ve ardından kırmızı ve beyaz balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.