Bursa İYİ Partililerin zam protestolarına polis engel oldu

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, son ÖTV zamlarını protesto amacıyla Bursa Fomara Meydanında, partilileriyle birlikte bir basın açıklaması yaparak, AKP Bursa İl binasının önüne zam protestosunu sembolize etmek üzere boş benzin bidonu koymak istediler.

Ancak gruba polis ekipleri engel oldular.  

İYİ Parti Bursa Milletvekilleri Hasan Toktaş ve Selçuk Türkoğlu polise engel olmamaları gerektiğini söylediler ve polisin el ile müdahalesine de tepki gösterdiler.

Polis, benzin bidonlarının AK Parti binasına bırakılmak istenmesine izin verilmeyince büyük arbede yaşandı. Yaşanan arbedede İYİ Parti Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş polis tarafından tartaklanırken, Parti yöneticilerinden Şaban Aksoy başından yaralandı.

Çıkan arbede esnasında Hasan Toktaş polis şeflerine, "Siz görevinizi yapıyorsunuz ama sadece şu partinin önüne bir yakıt sembolü koyacağız, bomba koymayacağız. Bu şımarık saltanatı korumak size düşmez. Devleti korumak hepimizin işi. Milleti ve demokrasiyi korumak da önemli. Bu demokratik bir hamledir ve siz buna engel oluyorsunuz. Bu nasıl bir şey" şeklinde uyarıda bulundu. Ancak polis ikna olmuyordu.

Sonunda iki milletvekili, polisin oluşturduğu barikattan aniden sıyrılarak, ellerindeki boş bidonu AKP İl Binasının kapısına fırlattılar. Grubun sloganları ve alkışlamasıyla ortalık yatıştırıldı ve tartışmalar büyütülmeden grup dağıldı.

Milletvekilleri Hasan Toktaş ve Selçuk Türkoğlu, emniyet güçlerinin müdahalesini kınarlarken, “Vatandaşın demokratik protesto hakkının engellenmesi kabul edilemez. Kaldı ki biz milletvekili sıfatımızla orada zam protestosuna destek vermek amaçlı bulunuyoruz. Elimizdekileri bomba değil, içi boş benzin bidonu ve bunu polis arkadaşlar biliyor. Ama emri kimin verdiğini biliyoruz. Sayın Vali’ye buradan sesleniyoruz. Devlet yalakalığı kabul etmez ve hiç bir üst düzey devlet adamına da iktidara yalakalık yakışmaz. Bu iktidarın beceriksiz ve insafsız yönetiminden kaynaklanan zam politikasına karşı direnmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştular.

İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu da, “AK Parti de İYİ Parti de aynı konuna tabi olarak kurulan iki demokratik partidir. İktidarda olması ona hiç bir ayrıcalık katmaz. İYİ Parti de milletin muhalefet görevi verdiği bir partidir ve acımasız zamlara karşı demokratik protesto hakkını kullanmıştır. AK Parti’yi değil, İYİ Parti’yi ve diğer partileri de koruyup kollamakla görevlidir. Bursa Valisi’nin dikkatine sunarız. Polisin gereksiz yere olay çıkmasına neden olan lüzumsuz müdahalesini şiddetle kınıyoruz” dedi.
 

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.