Bulgaristan’da Türklerin kurucu olduğu parti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilk kez kendi adayı ile katılacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bulgaristan’daki Türklerin kurucusu olduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilk kez kendi adayı ile katılacak. HÖH, partinin genel başkanı Mustafa Karadayı’yı cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Böylece HÖH Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez tek başına aday çıkarıp seçime kendi adayı ile katılırken Bulgaristan’da da ilk kez bir Türk, cumhurbaşkanı adayı olarak yarışacak.

Bulgaristan’da 14 Kasım 2021 tarihinde cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri yapılacak. Bulgaristan’da, üyelerinin ve kurucularının çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), kuruluşundan bu yana ilk kez tek başına cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayları ile katılacak. HÖH Partisi lideri Mustafa Karadayı, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Merkez Yürütme Kurulunun 10 Ekim 2021 itibarıyla açıkladığı karara göre ülkede 14 Kasım’da gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday gösterildi. HÖH Partisinin cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ise HÖH Avrupa Parlamentosu Milletvekili İskra Mihailova olarak açıklandı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Mustafa Karadayı'yı yeniden başkan seçti


 

MUSTAFA KARADAYI KİMDİR?

Bulgaristan’da, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı, 8 Mayıs 1970 tarihinde Smolyan’a (Paşmaklı) bağlı Borino (Karabulak) köyünde dünyaya geldi. Mustafa Karadayı, Bulgaristan Ulusal ve Dünya Ekonomisi Üniversitesinden mezun oldu.

Karadayı, HÖH’e 1991 yılında üye oldu ve partinin üniversite gençliği teşkilatlarında görev aldı. 1998-2003 yıllarında Gençlik Kolları Başkanı olan Karadayı, 2010 yılında HÖH teşkilatlanmadan sorumlu genel sekreterliği görevinde bulundu. Karadayı, 2013 yılında milletvekili seçildi.

Lütfi Mestan’ın HÖH genel başkanlığından uzaklaştırılmasının ardından Karadayı, 24 Aralık 2015 tarihinde partinin eş başkanlığına getirildi.
HÖH Partisinin 24 Nisan 2016’da yılında düzenlenen 9. olağan kurultayında genel başkan seçilen Mustafa Karadayı, 12 Aralık 2020 yılında partisinin yeniden genel başkanı seçildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.