Bülent Ecevit vefatının 13'üncü yılında törenle anıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 13'üncü yılında Ankara'da kabri başında anıldı. "Kıbrıs Fatihi" olarak anılan Ecevit, siyasetin baş aktörlerinden oldu.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Bülent Ecevit, Kıbrıs Fatihi olarak anıldı. Kendisi, hem yazar hem şair hem de devlet adamıydı.

81 yaşında hayata gözlerini yuman Ecevit, genel başkanlık, başbakanlık yaptı. Türkiye'nin çalkantılı yıllarına damga vurdu. 

Vefatının 13'üncü yılında Ankara'daki mezarı başında törenle anıldı. Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törene, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, partililer, CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri katıldı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Bülent Ecevit'in siyaset anlayışını şöyle anlattı:

"Bülent Ecevit'in hedefi, ezen ve ezilenin olmadığı, çokça üretip hakça paylaşılan, insanca bir düzende, tam bağımsız Türkiye'nin yaratılması ve sonsuza kadar yaşatılmasıydı."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, Bülent Ecevit'in herkesi kucaklayan bir siyasetçi olduğunu söyledi.

Bülent Ecevit'i anma töreninde eşi Rahşan Ecevit yer almadı. Tören, yapılan duanın ardından katılımcıların mezara karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Kaynak: TRT Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.