Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

2. Dünya Savaşı’nın ağır koşullarının ardından ortaya çıkan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni pek çok ülkenin kabul etmesiyle dünyanı genelinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlanıyor. Devletlerin ilkelere taahhütleri sayesinde, milyonlarca insanın insanlık onuru tanınmış ve daha adil bir dünyanın temelleri atıldı.

Tüm insanlık için hakların öneminin vurgulandığı Dünya İnsan Hakları Günü, 10 Aralık 1948'den bu yana kutlanıyor. Beyannamede yer verilen ilkeler 1948’de olduğu gibi günümüzde de güncelliğini korumaktadır.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Bunlardan itibaren BURSA ARENA Köşe Yazarlarından Sayın HALİS ÖZDEMİR'in realist ve haklı görüşleriyle devam edelim;

"..BM tarafından 10 Aralık 1948’de yayınlanan ‘İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin yayınlandığı gün, İnsan Hakları Günü olarak anılır! 

Ama beyhude ortalıkta ne insan ne de insan hakları vardır! Sömürü soygun ve işgal gücü yettiğine uygulanır. 

Batı medeniyetine göre insan haklarıymış! 

Hangi insan ya da hangi insanların hakkı?!

Hatta kim insan?!

Veya kim insan yerine koyuluyor?!

Önce onu görmek gerek?!.."

10 Aralık Günlerinin, gerçek anlamda insan haklarının korunduğu, sosyal adalet ve eşitliğin uygulandığı ve kul hakkı İLe hukukunun gözetildiği günlere vesile olmasını diliyoruz.

BURSA ARENA E'GAZETE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.