Bu nasıl Hukuk Düzeni: "Asıl Hedef Akşener idi.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sedat Peker’in iddia ve ifşalarının yer aldığı ‘Duvar’ kitabında Peker’in sağ kolu olarak bilinen Emre Olur, Çoraklık’a kumpas kurulduğunu anlattı.

Suç örgütü lideri iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker de çektiği beşinci videoda "Emre Olur var, Beyaz TV’de çıkıyordu, bana gelip giderdi, nasıl bir tezgah kurduğunuzu anlattı bana. Ben sağlamcı adamım, bizde kayıt kuyut sağlam olur. Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti sosyal medya direktörüydü. Emre Olur’u siz Beyaz TV’ye çıkarıp, teknik böyle çok şey biliyorlar, bu bu şeylerden 'FETÖ’cüdür' diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırtınız. Bana anlattı, namusluysa sorana da anlatırlar” demişti.

“BİZİ GAZA GETİRDİLER”

Gerçek Gündem'in aktardıklarına göre, kumpasla ilgili “Evet çeşitli kumpaslara karıştım, bu tür işler yaptım” diyen Olur, ayrıntıları şöyle aktardı: “Canlı yayınlar öncesi Ankara’ya giderdim. Kulislerde ne var toplardım. Benim işlerim Emniyet kulisleri ağırlıklıydı. Bir akşam siber şubede otururken, bizi yine milliyetçi söylemlerle gaza getirdiler. Doldur boşalt yaptılar.” dedi.

Siber Suçlar Dairesindeki yeni görevlilerle müdürüyle tanıştırdıklarını söyleyen Olur, “O müdür bize ‘Bu vatana sizin gibi nice gençler gerekiyor. Tecrübelerinizle yazılım bilginizle devlete faydanız olması gerekiyor’ diye başlayıp gaza getiren konuşmalar yaptı. Sonrasında şubede 4 polis ve bir sivil memurla sohbet ediyorduk. ‘Yarın televizyon yayınında ne konuşacaksın?’ diye sordular. Anlattım. Bana, ‘Bir konu var bunu yaparsan devlet sana minnettar olacak’ diyerek ne istediklerini anlattılar." dedi. 

"BİR DOSYA VERDİLER"

Kerim Çoraklık’tan bahsettiklerini anlatan Olur, "Geçmişte sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret ve FETÖ’ye destek gerekçesiyle gözaltına alındığını ancak polis ve yargıdaki Cemaatçi kadrolar eliyle hakkında herhangi bir şey yapılamadan serbest kaldığını söylediler. Bana da bununla ilgili bir dosya verdiler ve ‘Bu kişiyle ilgili dosya daha önce çalışıldı ama biz işi kıvıramadık. Sen yaparsan, televizyon programında konuyu gündemleştir biz de gereğini yapacağız. Hatta yayında üzerine basa basa birkaç kez savcıları göreve çağır’ dediler. Bana verilen dosyayı alıp İstanbul’a geldim ve yayında paylaştım. Yayından kısa süre sonra da Kerim Çoraklık’a operasyon yapıldı.” ifadelerini kullandı. 

“ASIL HEDEF AKŞENER’Dİ”

Çoraklık’ın Fetullahçı olmadığını söyleyen Olur, şöyle devam etti: “Kerim Çoraklık üzerinden asıl hedef Meral Akşener’di. Çoraklık üzerinden İYİ Parti’ye oradan da Meral Akşener’e yürümek istiyorlardı. Bunu da yaptılar. Başarıyla yaptık. Yaptığım bu tür işlerden ayrıca ücret almıyordum. Böyle kumpaslar, tetik düşürme işleri iletişimimizi kuvvetlendiriyordu. Doğal olarak para kazanacağımız işlerin de kapısını açıyordu.”

“YAPTIRAN SÜLEYMEN SOYLU"

Bunu yaptıranların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla hareket ettiklerini belirten Olur, “Mesela Siber Daire’de ‘sivil memur’ olamazdı. Ancak Soylu ile başladı alımlar. Oradaki ‘sivil memur’ topluluğunun hepsi Soylu’nun trolleriydi. Görevli tüm polis birimlerinin ekranlarını kullanıyordu. Yetkilendirildiler. Kimi isterlerse onların emniyet kayıtlarına ve bilgilerine erişebilirlerdi. Bu trollerin hepsini isim isim biliyorum. Aktif Twitter kullanıcısı görünüyorlar ama aynı zamanda Siber Daire’de ‘sivil memur’ bunlar. Hepsi Soylu’ya yakın kişiler, dostları, ahbaplarıydı ama İçişleri Bakanlığı kadrosuna ‘sivil memur’ olarak alındılar.” dedi.

"TROL EKİBİ VAR"

Olur, “Siber suçlara o dönemde 50-100 memur alındı. Yazılımcı, sosyal medya uzmanı, trol her türden kişi var. İktidar içinde her kanadın trol ekibi var. Trol camiasında hangi hesabı kim kullanıyor biliyorum. Minimum 4-5 bin TL maaş ödeniyor. Paraları doğrudan ilgilisi ya da işi veren ödemez. Bir aracı olur. Onlar verir maaşları” diye vurguladı. (Yeniçağ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.