Boğaziçi Üniversitesi'nin ilk rektör adayı Erhan Erkut oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Aday olacağını duyuran Erkut, "Eğer Boğaziçi hocaları benim başvurumu desteklemezler ise, başvurmayacağım" ifadesini kullandı.

Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınmasının ardından Boğaziçi rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim Prof. Dr. Erhan Erkut oldu.

Adaylığını Twitter hesabından duyuran Erkut şu ifadeleri kullandı:

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü için başvuru yapmaya karar verdim. Hem paydaşları kapsayan hem de liyakatı öne çıkaran bir seçim sistemini savunuyorum. Özgeçmişimin başvurular arasında olmasının süreci daha sağlıklı yapacağını düşünüyorum. Tüm adaylara başarılar.

Yurt içinde ve dışındaki tüm akademisyenlere sesleniyorum. Eğer rektörlük için gereken şartları yerine getiriyorsanız, lütfen Boğaziçi rektörlüğü için başvuru yapın. Seçim yapılacak havuz ne kadar zengin olursa, seçilecek rektörün "layık" birisi olma ihtimali o kadar yüksek olur.

Erkut daha sonra yaptığı bir paylaşımda ise Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapan akademsiyenlerin kendisini desteklememesi durumunda başvuru yapmayacağını kaydetti.

Erkut, "Önemli bir konuyu belirtmem gerek. Ben tatil sonrası başvurumu hazırlayacağım. Fakat eğer Boğaziçi hocaları benim başvurumu desteklemezler ise, başvurmayacağım ve onların destekledikleri adayı destekleyeceğim. Ülkemizdeki rektör atama sürecinin mutlaka geliştirilmesi gerek" ifadelerini kullandı.

Erhan Erkut kimdir?

1957 yılında doğan Erhan Erkut'un Türkiye, Kanada'da vatandaşlığı bulunmaktadır. Lisans derecesini 1980'de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden, doktorasını ise 1986'da Florida Üniversitesi'nden aldı.

1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde "INFORMS Teaching of Management Science Practice Award" ile "3M Teaching Fellowship" başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı, ve 50'den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı.

Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı.

Independent Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.