Boğaziçi protestolarında mahkemeye sevk edilen 2 öğrenci serbest bırakıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto gösterileri sonrası gözaltına alınarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 24 kişiden 21'i daha önce adli kontrol şartıyla, bir öğrenci de herhangi bir kısıtlama olmadan serbest bırakılmıştı.

4 Ocak 2021 günü Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs ana giriş kapısı önünde üniversiteye rektör atanması ile ilgili basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan 24 kişi ertesi gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

"2911 sayılı kanuna muhalefet" ile "görevli memura mukavemet" suçlamalarıyla gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

BBC Türkçe'ye konuşan öğrenci avukatları, bugün yapılan yeni bir operasyonda 3 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.