Boğaziçi'nde akademisyenlerin nöbeti 226'ncı gününde

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'nde 2 Ocak 2021'de Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu'nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Direnişin 33'üncü haftasında Boğaziçililer 226'ncı kez bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler.

Boğaziçi Direnişi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün 17 Ağustos 2021, Salı. Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 33. Haftası. Bugün direnişin 226. günü. Melih Bulu’nun görevden alınması ve rektör yardımcısı Naci İnci'nin vekaleten rektör olarak atanmasının otuz ikinci, İnci’nin Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının otuz birinci günü. Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 150. kez rektörlük binasına döndüler ve nöbet boyunca ellerinde "Feyzi Erçin Yalnız Değildir", "Cemre Baytok İşine Geri Dönsün" yazan dövizler ve üzerinde "Can Candan Yalnız Değildir" yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar. Akademisyenler nöbetlerinin ardından bugün de Can Candan işten çıkarıldığı gün başlattıkları ve Rektörlük binası önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemine devam ettiler." (

DUVAR

Anahtar Kelimeler:
BoğaziçiNöbetAkademisyen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.