Başkent Ankara'da yeni metro hattı açılıyor: AKM-Gar-Kızılay

Ankara'da bulunan metro hatlarındaki kilit noktalardan Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Ankara Hızlı Tren Garı (Gar)-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan metro hatlarındaki kilit noktalardan AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın 12 Nisan 2023 tarihinde yapılacak törenle açılacağını bildirdi. 

Yeni açılacak 3 istasyondan oluşan hat sayesinde metro ile başkentliler, Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız gidebilecek.

YOLCULAR KOLAYLIKLA AKTARMA YAPABİLECEK

Metro hattında yeni yapılan ve 600 bin yolcu kapasiteli hat aracılığıyla yolcular, Hızlı Tren Garı'na, Başkentray’a ve Ankaray'a aktarma yapabilecek. İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu aracılığıyla da Başkentray'a aktarma sağlanabilecek. Son istasyon Kızılay'dan Batıkent, Çayyolu ve Ankaray metro hatlarına geçiş mümkün olacak.

ANKARADA TOPLAM HAT UZUNLUĞU 64,2 KİLOMETREYE ÇIKARILDI

Ankara'nın 23 kilometrelik raylı sistem hattına ilave olarak 41,2 kilometre uzunluğundaki 16,6 kilometrelik Kızılay-Çayyolu Metrosu (M2), 15,4 kilometrelik Batıkent-Sincan Metrosu (M3), 9,2 kilometrelik Ankara Keçiören-AKM Metrosu (M4) toplam hat uzunluğu 64,2 kilometreye çıkarıldı. Açılışı yapılacak AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı ile birlikte Ankara'ya toplam 44,5 kilometre uzunluğunda metro hattı kazandırılmış olacak.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.