Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışına yanıt: Vekillerden başlasın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. BahçeliBaşörtüsü için meclise kanun teklifi vereceklerini duyuran CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Eğer Kılıçdaroğlu, başörtüsü meselesine bu kadar takıldıysa vekillerden başlasın” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de yeni yasama yılının ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli partisinin grup toplantısında vatandaşları ziyaret ettiklerini dile getirerek, “Gördük ki Türk milletinin zillete düşme ihtimali, 2023 yılında sonu meçhul bir maceraya atılma iradesi asla konusu değildir. Cumhur kendi varlığına sonuna kadar sahip çıkacaktır” dedi.

ANKETLERE TEPKİ

Tele1'de yer alan habere göre, son yapılan anketlerde Millet İttifakı’nın yükselen oy oranlarına ateş püsküren Bahçeli, “Satılmış anketçilerde eğer yüz kaldıysa sokağa çıkıp çıkmamayı bir kez daha düşünmelerinde yarar olacağı kanaatindeyim. Yıkılan ağaca balta vurmayı alışkanlık haline getirmiş sefillere hatırlatırım ki, Türk Milleti var olduğu sürece 3 hilalin önü kesilemez. MHP, Türkiye’nin son siperidir. Anketler şunu söylemiş, bunu söylemiş. Bizim için vızıltıdır. Biz milletimize bakarız. Milletimiz ne diyorsa onun gereğini yaparız. Üfleyerek hamam ısıtmaya, kişneyerek at doyurmaya çalışanlara aziz Türk Milleti zamanı geldiğinde hesabı çekmek için bekliyorlar. Anayasa değiştirme çoğunluğu için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu sonuna kadar haykıracağız” dedi.

EYT AÇIKLAMASI

Bahçeli, “TBMM’de milletimizin beklenti ve taleplerini de birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi EYT’li kardeşlerimizin mağduriyetidir. Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşturulacaktır.

2023 yılına çok sıkı şekilde hazırlanıyoruz. Her ayrıntıyı düşünen basiretli bir kavrayışla çalışmalarımıza hız veriyoruz. Bu millet, bu vatan, bu bayrak benim diyen herkesi bağrımıza bastık. Gördük ki, Türk Milleti’nin zillete düşme ihtimali, 2023 yılında sonu meçhul maceraya atılma iradesi asla söz konusu değildir. Müşahede ettik ki cumhur kendi varlığına sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bunu da Cumhur İttifakı eliyle yapacaktır. 11 Eylül’de Bursa, 18 Eylül’de Kayseri ve 25 Eylül’de Erzurum toplantılarımızla meydanın boş olmadığını ispat ettik” dedi.

İRAN’DAKİ PROTESTOLARI ELEŞTİRDİ, DIŞ GÜÇLERİ SUÇLADI

İran’da Mahsa Amini isimli bir genç kızın başörtüsünü doğru bağlamadığından dolayı gözaltına alınması ve sonrasında patlayan şiddet olayları neredeyse bir isyan noktasına ulaşmıştır. Kadın hakları ve özgürlük üzerine inşa edilen toplumsal gösteriler dış etkiler kanalıyla farklı bir boyut kazanmıştır. Dileğimiz İran’da sükunet ortamının hakim olmasıdır.

ALTILI MASA’YI HEDEF ALDI: BU KOALİSYON İYİCE SU KAYBETMİŞTİR

Bahçeli’nin gündeminde yine Altılı Masa vardı. Altılı Masa içerisinde koltuk kavgası olduğunu iddia eden Bahçeli, “Türkiye’nin yanında olanlarla karşısında olanların mücadelesi aynı zamanda geleceğimizi belirleyecektir. Zillet ittifakı Türkiye’nin karşısına geçen siyasi mihrap olarak bilinecektir. Geçtiğimiz pazar günü ikinci tur görüşmelere başlayan zillet partilerinin ortak açıklamalarından yine bir sonuç çıkmamıştır. Bir sonuç çıkması da beklenmemelidir. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağından başka bir meseleleri bulunmayan bu koalisyon iyice su kaybetmiştir. Zillet partilerinin birbirine güveni kalmamıştır. Her birisinin gündemi farklıdır, aday profili farklıdır. Bunlar şimdiden koltuk kavgasına tutuşmuştur, bunlar şimdiden çıkar kavgasına dönüşmüştür. Gösterecekleri aday 13. cumhurbaşkanı olacakmış. Hele bir adayınızı açıklayın, ağzınız aşa değse de başınız eninde sonunda taşa değecektir. 13. cumhurbaşkanının sayın Recep Tayyip Erdoğan olacağını mutlaka göreceklerdir” diye konuştu.

“CHP DEMEK HDP DEMEK”

Bahçeli CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ise “Kılıçdaroğlu’nun durumu kritiktir, aday olmak için gözünü hırs bürümüştür. HDP ile masa altında el ele tutuşup masa üstünde sözde restleşen ikiyüzlülülerin itibarı da sıfırdır. Biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. kimse bize hikaye anlatmasın CHP demek HDP demektir, HDP demek İP demektir, HDP demek PKK demektir.

Kılıçdaroğlu, sen kimin yanındasın kimin yolundasın? Haber kaynakları nerede ve kimlerdir? DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi kalbin sızlamadı. Sana tavsiyem şudur kendi DNA testini yaptırırsan görmüş olursun. Teröriste gazeteci diyen bizim gözümüzde teröristtir. Terör örgütlerine terörist alçaklarına acımak haramdır. Bu zillet ittifakını milletimize havale ediyoruz. Zillet ve hıyanet cephesi milletimizin yürüyüşünü durdurmayacaktır. Bu şerh cepheyle sonuna kadar mücadele edecektir” ifadelerini kullandı

KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞÖRTÜ ÇIKIŞINA YANIT

Başörtüsü için meclise kanun teklifi vereceklerini duyuran CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt veren Bahçeli, “Başörtüsü meselesi Türkiye’de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir. Şimdi siyaset öncesi helalleşme kisvesi altında istismar etmenin anlamı yoktur. Böyle bir yasa geldiğinde, MHP geçmiş dönemde vermiş olduğu kararının arkasında durur. Eğer Kılıçdaroğlu, başörtüsü meselesine bu kadar takıldıysa vekillerden başlasın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.