AYM'den Can Atalay hakkında ikinci hak ihlali kararı: Ağır ceza mahkemesinin tutumu ne olacak?

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesinin ardından, daha önce bu kararı uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bir araya geldi.

TİP PM Üyesi Özgür Urfa ve TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek, heyetin mahkeme salonundan ayrıldığını söylerken, mahkeme başkanının Adliye'ye hiç gelmediğini öne sürdü.

BBC Türkçe'nin TİP sözcülerinden edindiği bilgiye göre mahkeme heyetinin Pazartesi günü tekrar toplanması bekleniyor.

Akyürek, Çağlayan Adliyesi'nde yaptığı basın açıklamasında, AYM'yi ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni uyardı ve "Sizler birer devlet kurumusunuz ve bu ciddiyetle çalışmak zorundasınız. Keyfiniz estiğinde adliyeden gidip keyfiniz geldiğinde gelme hakkına sahip değilsiniz" dedi.

Atalay'ın arkadaşları ve meslektaşları tahliye kararı verilmesi için mahkeme önünde beklemeye başladı.

Anahtar Kelimeler:
AYMTıpCan AtalayACM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.