Anlaşma imzalandı: Türkiye, 90 milyon doz daha BioNTech-Pfizer aşısı satın alacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin, Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz daha satın almak için anlaşma imzaladığı açıklandı. Türkiye, BioNTech-Pfizer’dan toplamda 120 milyon doz aşı satın alacak.

Türkiye, Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech‘in geliştirdiği koronavirüs aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere toplamda 90 milyon doz daha satın almak için anlaştı. Pfizer&BioNTech’ten bugün yapılan açıklamaya göre, daha önce yapılan anlaşmayla kararlaştırılan 30 milyon doza ilave olarak, Türkiye’ye 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz aşı tedarik edilecek. Açıklamada, toplamda 120 milyon doz aşının, 2021’de dağıtılmasının beklendiği bilgisi yer aldı.

PROF. DR. UĞUR ŞAHİN: BİZE DUYULAN GÜVEN İÇİN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Söz konusu açıklamada, Biontech Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin’in görüşlerine yer verildi. Prof. Dr. Şahin, amaçlarının, salgını sona erdirmek, hastane yatışlarını azaltmak ve normal hayata dönmeye yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanındaki insanlara mümkün olduğunca çok Kovid-19 aşısı sağlamak olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye’nin vatandaşlarını aşılama çabalarına önemli bir katkıda bulanabildiğimiz ve bize duyulan güven için memnuniyet duyuyoruz.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.