Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından FETÖ soruşturması: 127 gözaltı kararı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün emniyet, adalet ve jandarma yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Başsavcılığın, FETÖ’nün adalet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik soruşturmasında 60, örgütün emniyet ve jandarma mahrem yapılanmasına yönelik iki ayrı operasyonunda ise 67 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) adalet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Başsavcılıktan bugün yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’nün adalet teşkilatında operasyonel telefon hattı kullanarak örgütsel irtibat ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 60 şüpheli “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı verildi. Açıklamada, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği kaydedildi.

FETÖ’NÜN EMNİYET VE JANDARMA MAHREM YAPILANMASINA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün emniyet ve jandarma mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında da 67 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. AA’nın aktardığına göre Başsavcılıktan yapılan açıklamada, sözde üst düzey örgüt mensupları ve bağlı oldukları mahrem imamlarla iletişim kurdukları tespit edilen, örgütün emniyet mahrem yapılanmasına mensup, daha önce kamu görevinden çıkarılmış 17 şüpheli hakkında çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Haklarında örgüt mensubu olduklarına dair ifade ve teşhis tutanağı da bulunan, örgütsel kodlamaları ile örgüte yüksek derecede bağlı oldukları anlaşılan ve aralarında rütbeleri alınmış 1. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

MİT VE EGM’DEN ORTAK OPERASYON

Başsavcılık, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) ortak çalışması sonucu örgütün Jandarma Genel Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasında yer aldıkları belirlenen, tamamı daha önce kamu görevinden ihraç edilmiş veya görevden uzaklaştırılmış 2’si yüzbaşı, 5’i üsteğmen ve 43’ü astsubay 50 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verdi.
Her iki soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 24 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin 49’unun yakalandığı, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.