ANKA insansız hava araçları Ukrayna'da üretilecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna ile Türkiye, başkent Kıyiv yakınlarında inşa edilen fabrikada, yeni nesil ANKA insansız hava araçları (İHA) ortaklaşa üretmeyi planlıyor. İnşası süren İHA fabrikasının 2022 yılı sonunda ilk teslimata başlaması bekleniyor.

Ukrayna ile Türkiye, ortaklaşa yeni nesil insansız hava aracı (İHA) üretecek. Üçlü Temas Grubu Ukrayna Heyeti Sözcüsü Oleksiy Arestovıç, Radio Svoboda’ya verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Fabrika şu an Vasılkov’de inşa ediliyor (Kıyiv yakınında)… Fabrikada Ukrayna-Türkiye ortak yapımı İHA’lar üretilecek, bunların arasında ANKA İHA’ları da yer alıyor. Ayrıca Ukrayna’da geliştirilen İHA’lar. Özellikle jet İHA’ların üretimi söz konusu olabilir; ki bunlar hava nesnelerine, diğer insansız hava araçlarına hatta insanlı uçaklara karşı hareket edebiliyorlar. Bu İHA’larda Ukrayna motorları ve Türk aviyonikleri kullanılacak.” 

GELECEK NESİL İHA

Röportaj esnasında “yani bunlar Bayraktar’lar değil mi” sorusuna cevap veren Arestovıch, “Bunlar Bayraktar değil. Gelecek nesil ve çok daha havalılar.  Motorlar jet, piston değil. Bu İHA, Bayraktar’dan her açıdan daha üstün.” dedi.

ANKA İNSANSIZ HAVA ARACI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) mühendisleri tarafından milli imkanlarla geliştirilen ANKA İnsansız Hava Aracı, elektro optik, kızılötesi, lazer işaretleyici, lazer mesafe bulucu kamerasıyla 1700 kilogram azami kalkış ağırlığına sahip ve 30 saati aşan süre havada kalabiliyor. 23 bin fit irtifada görev gerçekleştirebilen ANKA, 30 bin fit irtifa tavanına sahip bulunuyor. 250 kilometreyi aşan görüş hattı link menziliyle görev yapan ANKA, 350 kilogram faydalı yük taşıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.