Ali Babacan yeni partiyi ikinci kez erteledi!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

AKP'den istifa ederek yeni bir oluşum başlatan Ali Babacan, partisinin kuruluşunu ikinci kez erteledi. Babacan, en geç Aralık 2019'da kurulacağını belirttiği yeni partiyi Ocak ayının ikinci haftasına ertelemişti. Edinilen bilgilere göre, Babacan'ın partisinin kuruluşunun Şubat ayının ilk günlerine ertelendiği belirtildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurmasının ardından gözlerin çevrildiği Ali Babacan cephesinde yeni parti için ikinci kez erteleme kararı çıktı. Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haber bilgilerine göre, Babacan'ın Eylül 2019'da verdiği bir röportajda "2020’ye kalmadan partiyi kuracağız" demesine rağmen, partinin kuruluşu Ocak ayının ikinci haftasına ertelenmişti. Edinilen bilgilere göre, Babacan cephesinin yeni partiyi Ocak sonu ya da Şubat ayının başına ertelediği belirtildi.

Diğer yandan kulislerde, iktidar cephesinden bazı isimler ile Abdullah Gül-Ali Babacan cephesinden bazı isimlerin bir araya geldiği ve pazarlıklar yapıldığı iddia edildi. Yeni partinin kuruluşunun ikinci kez ertelenmesinde bu durumun etkisi bilinmezken, gerçekleşen görüşmelerde AKP tarafının daha çok "ikna" noktasında durduğu  ve temaslardan henüz bir sonucun alınamadığı öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.