Albayrak'ın istifasına ilk tepkiler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Berat Albayrak'ın istifasını duyurması sonrası henüz bakanlık resmi açıklama yapmadı. AKP Grup Başkanı Bostancı 'Konu Cumhurbaşkanımızın takdirinde' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından bakanlıktan istifa ettiğini duyurmasının ardından AKP'den açıklama Grup Başkanı Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı 'Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir" dedi.

Albayrak'ın istifasına gelen ilk tepkiler şöyle:

Ulaştırma Bakan Yardımcısı: Kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum

Albayrak'ın istifa açıklamasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan "İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum" açıklaması yaptı.

Sayan Twitter hesabından "Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum.
Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var" diye yazdı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı'ndan 'sizi seviyoruz' paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından "Biz sizi çok seviyor, size inanıyor ve  güveniyoruz Sn. Bakanım" mesajını paylaştı.

AKP'lilerden üzüntü mesajları

AKP Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Milli duruşun bayrak ismidir 
@BeratAlbayrak... Yaptıklarıyla Türk tarihinde eşsiz bir sayfaya adını yazdıran kahraman 
#BeratAlbayrakYanındayız" ifadesini kullandı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Albayrak'ın istifası hakkında çıkan haberlere dair sosyal medya hesabından "BERAT ALBAYRAK... 5 SENEDEN BERİ ÜLKESİ İÇİN BÜYÜK ATILIMLARA İMZA ATAN BİRİSİ... İSTİFASINA ÜZÜLDÜM..." diye yazdı.

AKP Grup Başkanvekili Muş'tan açıklama

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz." dedi.

AKP Grup Başkanı Bostancı: Cumhurbaşkanımızın takdirindedir

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir." dedi.

Akşener: Bir yol ayrımındasın Sayın Erdoğan

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, Albayrak'ın istifa açıklaması sonrası sosyal medya hesabından "Bir yol ayrımındasın Sayın Erdoğan... Ya milletini seçip gerekeni yapacaksın ya da damadını seçip ilk sandıkta gideceksin" diye yazdı. Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadan bir bölümü mesajına ekledi.

CHP'den ilk yorum: Saatlerdir istifa etti mi belli değil

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Albayrak'ın istifa açıklamasına ilişkin, "Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil" yorumunu yaptı.

Öztak Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil" dedi.

(soL.org)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.